Under 15 Prov

Na de nipte 4-3 overwinning van vorige week tegen Aalter mochten we opnieuw thuis aantreden tegen rode lantaarn Jong Lede. Net als de voorbije weken was het voor Luc en Michel puzzelen om aan spelers te geraken. Het lijstje afwezigen blijft bomvol: pechvogel Preben gebroken vinger, Danté luchtwegen, Chesney ziek en tenslotte Emile Kerckaert die na gebroken beentje in voet deze week terug mocht hervatten met lopen.

 

Jong lede bleek bij aankomst een team met heel veel gestalte en blijkbaar waren onze jongens onder de indruk want de match was nog geen minuut bezig of de forse bezoekende middenvelder mocht oprukken tot aan onze 16 zonder ook maar een strobreed in de weg te worden gelegd en toen hij op het juiste moment de rechterspits aanspeelde, scoorde die met een mooi overhoeks schot/lobbal over onze doelman Wouter. Ondanks het feit dat we de eerste 2 kwarts serieus de wind in de rug hadden, bleven onze jongens vooral het eerste kwart ver onder hun niveau presteren. We wonnen bijna geen duels, de afvallende bal was steeds voor de bezoekers en onze verdediging had meer dan de handen vol met de bezoekende spitsen. Na een bolwassing na het eerste kwart zagen we een lichte verbetering.  Jong Lede kwam maar zelden meer over de helft en uiteindelijk kon Jelmer na een hoekschop van Tibo van dichtbij de gelijkmaker scoren.

Net voor de rust kon Jens vanop rechts doorbreken en zijn geblokkeerd schot kwam bij Rutger terecht die in 2 tijden de bal tegen de netten kon duwen. Ruststand 2-1 na een matige prestatie.

 

Tijdens de rust bleef een zieke Roy aan de kant en even voor rust was ook al de gekwetste Brenden van het strijdtoneel verdwenen. Zo waren we nog net met elf om stand te houden tegen de forse bezoekers.

De tweede helft hadden de bezoekers de wind in de rug en moesten wij wat terugplooien. Door de bij momenten echte stormwind was het voor beide ploegen moeilijk voetballen en zagen we weinig deftige combinaties aan beide zijden. Toen de bezoekers een vrijschop kregen, kwamen hun torens mee naar voor en één daarvan kon volledig vrijstaand van dichtbij de gelijkmaker naast Wouter koppen.

Die gelijkmaker gaf de bezoekers duidelijk vleugels en ze bleven aanvallen. Toen een bezoeker ongehinderd tussen 4  Lembeke verdedigers kon slalommen kwam hij alleen voor doel en legde hij de bal kalm naast de doelman tegen de netten. Wanneer wij even later een nieuwe hoekschop kregen, kon Lander aan de tweede paal van dichtbij de gelijkmaker scoren. In het laatste kwart kreeg Tibo de kans van de match om een voorzet-schot van Jens van dichtbij binnen te tikken in het lege doel maar hij miste jammerlijk. Naar het einde toe kwam Lede wat aandringen en moest Wouter met een knappe reflex de winninggoal van Lede uit zijn doel ranselen. In de laatste minuut had Jens de winninggoal aan de voet toen hij vanop rechts alleen op doel afging maar hij verkoos te passen i.p.v. zelf af te werken en weg kans.

 

Eindstand 3-3 wat gezien het wedstrijdverloop een correcte uitslag is. Hopelijk spelen we volgende week in Zelzate met meer inzet en swung en is ook het passenspel veel beter.

 

Telkens we spelen tegen ploegen uit een andere regio, zitten we wel met een paar vraagtekens. Goed? Welke klassering in de vorige ronde? Zijn ze in vorm?
 
Deze partij startte dan ook gelijkopgaand. De thuisploeg zette iets meer druk op de bezoekers maar grote kansen kwamen er niet. We keken dan ook uit naar de tweede 20 minuten. Merelbeke kwam nu aan de bak maar grote doelkansen bleven uit. In de achtste minuut gaf Jelmer een assist aan Preben maar die werd onderuit geduwd in de strafschopzone, penalty dus. Jens klaarde de klus en dit ging gepaard met heel wat geluk, de bal hobbelde onder de bezoekende doelman, oef, en toch 1-0! Na 12 minuten prachtige vrijschop, doch over het doel en slechts 1 minuut later een doorbraak van Jens maar deze poging werd afgeblokt. Zware druk op de Merelbeekse defensie: met terug vrijschop van Preben op de deklat. Als in de 15de minuut ook Preben tot scoren kwam, was het hek van de dam: 2-0 en een paar minuutjes later besloot Jens op de doelpaal. Ruststand 2-0.
 
Furieus gestart in het 3de kwart lukte onze jongste van de bende Brecht een prachtdoelpunt met een achterwaartse kopbal, 3-0. Stilaan kwam er nu steriele druk van de tegenstander met op de 8ste minuut een slecht geplaatst schot. Op de 10de minuut een prachtdoelpunt van Jens, 4-0 ! Op de 13de minuut werd een hoekschop van Merelbeke weggewerkt door onze verdediging. En dan volgde Jens met het doelpunt van het jaar, prachtschot vanop circa 25 meter: 5-0! Nog was onze furie niet over en terug Jens scoorde de 6-0. Ook Brenden had nog een prachtpoging aan zijn voet maar die werd gepareerd door de keeper.
Concentratieverlies bracht Merelbeke het eerreddend doelpunt op met een penalty, 6-1. Merelbeke scoorde nog een prachtdoelpunt, 6-2. Wedstrijd over en out.
 
Deze wedstrijd mag bestempeld worden als de wedstrijd van Jens, die in grote doen was, uiteraard gesteund door een supergemotiveerd Lembeke welke momenteel van niemand bang hoeft te zijn. Stilaan komen de gekwetsten terug en dan mogen we nog hopen op meer. Tot volgende week op Drongen!
Etienne

Na de verrassende en deugddoende overwinning vorige week in Buggenhout moesten we nu in de wei tegen TK Meldert, ploeg waartegen we in 2 keer werden uitgeschakeld voor de JeugdCup Het Nieuwsblad na 2 nipte verliespartijen. We wisten dus welk vlees we in de kuip hadden en dit in combinatie met maar liefst zes afwezigen (Arne en Tibo ziek, Stef en Emile  VD Walle op skiverlof en Maarten en Emiel Kerckaert voor langere tijd in het gips met breuk in teen en voet) zorgde ervoor dat we met de nodige twijfel de wedstrijd tegemoet keken. Met dus maar 12 spelers 'provinciale' spelers, maar gelukkig wou Brecht na een match met de gewestelijke ons nog uit de nood helpen waarvoor dank.

 

Onze jongens hadden duidelijk vertrouwen na vorige week want we begonnen heel sterk aan de match. We speelden veel op de helft van Meldert, wonnen veel duels en onze verdediging met uitblinkers Roy en Emile Verhulst toonden zich baas over de goeie spitsen van Meldert. Vooraan toonde vooral Jens zijn goeie vorm en op een enorme pegel van Jens ranselde de bezoekende doelman miraculeus de bal van onder de lat. Het kon niet blijven duren en toen een bezoekende speler een hoekschop in eigen doel verwerkte, stond de verdiende voorsprong op het bord. Nog geen vijf minuten later legde Chesney de bal mooi breed naar Ryan en die kon met een mooi schot de score verdubbelen na nog geen 15 minuten spelen. En nog was het niet gedaan, Lander stuurde schitterend Jens in de diepte en die kon mooi de doelman omspelen en de bal in het lege doel leggen: 3-0 na het eerste kwart na werkelijk een perfecte partij van de ganse ploeg.

 

In het tweede en derde kwart werden de kansen schaarser maar toch bleven we lichtjes de betere in het spel. Wel zagen we dat sommige spelers die uit ziekte en blessures kwamen het fysiek moeilijk begonnen te krijgen waardoor in het vierde kwart Meldert het betere van het spel begon te krijgen. We verloren de slag op het middenveld  en Meldert kon met een schitterende knal in de kruising de eerredder scoren. Meldert bleef dreigen maar tot grote uitgespeelde kansen leidde dit niet echt en onze jongens gaven de overwinning waar ze zo voor hadden gevochten niet meer uit handen.

 

Voor de tweede week op rij een sterke prestatie van de ganse ploeg. Met die mentaliteit komen er in de komende weken zeker nog mooie resultaten op het scorebord. Proficiat.

Speelden voor Lembeke :  Wouter, Roy, Chesney, Danté, Jelmer, Preben, Brecht, Lander, Ryan, Jens, Rutger, Brenden, Emile VH.

Scoorden voor Lembeke : Jens, Ryan en owndoelpunt.

Na de nipte 3-4 thuisnederlaag vorige week tegen de buren uit Zelzate moesten we dit weekend de verste verplaatsing maken van het seizoen richting ongeslagen leider Buggenhout om daar om 10.30 te spelen.

Gezien het vroege uur lag het terrein er keihard bevroren bij maar onze jongens begonnen héél sterk aan de match.

 

Na vijf minuten trapte Jens al tegen de paal en toen hij even later opnieuw diep werd gestuurd tikte hij de bal rustig naast de doelman en kwamen we verdiend op voorsprong. Deze goal deed de ploeg zichtbaar deugd want ondanks het barslechte veld combineerden we heel goed en was ook onze passing véél beter dan de week voordien op een beter veld. Bij Buggenhout liep het duidelijk minder vlot en ook hun reus vooraan voelde zich onwennig op het harde veld en werd schitterend uit de match gehouden door Danté. Toen even later Lander voor één keer wel recht kon blijven kon hij ons op een 0-2 voorsprong schieten. De wederoptredende doelman Wouter beleefde een héél rustige voormiddag en moest slechts één keer ingrijpen op een ver schot.

Russtand 0-2.

 

Wie dacht dat Buggenhout ons in de tweede helft bij de keel zou grijpen, had het duidelijk verkeerd. Al na vijf minuten kon Emile Verhulst de bal mooi binnendoor steken naar Ryan en die plaatste de bal mooi naast de doelman en de ingelopen Lander tikte de bal voor de zekerheid toch nog over de doellijn. Schitterende aanval en afwerking en een onverhoopte 0-3 voorsprong op het scorebord. Buggenhout kwam nu iets beter in hun spel maar kansen cre√ęren lukte hen niet door het sterke en compacte spel van de ganse ploeg waarbij iedereen veel meer werkkracht en mentaliteit toonde dan in de vorige match tegen Zelzate.¬†Intussen raakte Buggenhout wat gefrustreerd en¬†vooral hun kapitein¬†schopte op alles en iedereen die in zijn beurt kwam. Hij kreeg meer dan terecht¬†geel.

 

Proficiat aan de ganse ploeg en hopelijk kunnen we deze positieve prestatie volgende week verderzetten in de uitgestelde wedstrijd thuis tegen TK Meldert.

Speelden voor Lembeke : Wouter, Arne, Rutger, Jelmer, Danté, Emile V, Emile K, Emile VDW, Roy, Stef, Ryan, Jens en Lander.

 

Schitterend voetbalweertje voor de laatste competitiematch tegen naaste achtervolger Evergem. Het veld lag er ook goed bij en beide ploegen gingen vol voor de winst. Net als in de heenmatch (toen 1-0 winst) bleek ook nu weer dat beide ploegen elkaar waard zijn en details de match zouden beslissen.

 

In het eerste kwart was Evergem iets beter bij de les. De wil om te winnen was groter bij hen, ze wonnen meer duels, passes kwamen beter aan. Bij Lembeke liep het veel stroever. Toch waren de kansen aan beide zijden beperkt totdat een thuisspeler met een schitterend gekruist schot in de winkelhaak zijn ploeg verdiend op voorsprong bracht. Tweede kwart bleef van Lembeke-zijde vrij rommelig. Er werd te weinig gevoetbald en we hadden moeite met de sterke centrale as van Evergem. Toch bleef het tot de rust 1-0.

 

De rustpauze had Lembeke blijkbaar deugd gedaan want ze kwamen met een ganse andere mentaliteit op het veld en begonnen meer duels te winnen en Evergem achteruit te drukken. Toen Evergem een bal slecht ontzette, kon Roy met een knappe schuiver van net buiten de 16 zijn ploeg op gelijke hoogte brengen. Die goal gaf echt positieve energie want Lembeke bleef drukken maar slechts √©√©nmaal kregen we een grote kans toen we van dichtbij over het doel schoten na een hoekschop. Tot overmaat van ramp kon hun gevaarlijkste speler in de laatste minuut van het derde kwart -dat we volledig domineerden- bijna vanop de eigen helft oprukken, over rechts naar binnen komen en de bal buiten het bereik van Wouter tegen de netten knallen. Mooi doelpunt maar teveel spelers stonden erbij en keken erna. Het laatste kwart was de partij opnieuw gelijkopgaand. Tot acht minuten voor tijd Chesney in het straatje gestuurd werd, hij werd binnen de 16 onderuit gehaald door 2 thuisspelers maar de tot dan zeer goed leidende scheids zag er geen strafschop in waardoor de verdiende gelijkmaker achterwege bleef. Chesney moest na die charge zelfs gekwetst van het veld gedragen worden.

 

Zo sluiten we 2014 met een nipte nederlaag af waarbij een gelijkspel een juistere uitslag zou zijn geweest.

Proficiat Evergem met de herfsttitel. Benieuwd wachten we samen met de andere ploegen af wat de bond in petto heeft voor na Nieuwjaar. Zelfde reeks of niet ? Punten behouden of allemaal vanaf 0 herbeginnen ? Andere ploegen in de reeks ? Hopelijk kennen we snel het antwoord ...J

Na de vlotte en makkelijke overwinning (met 13-0) vorige week thuis tegen Sparta Ursel, stond nu de topper op het programma tegen leider Maldegem.

 

De wedstrijd kon niet mooier beginnen voor Lembeke toen Jens na 5 minuten door Emiel Kerckaert mooi werd gelanceerd en alleen voor de doelman met een knappe lobbal scoorde. Schitterende aanval en dito afwerking en Lembeke op rozen. Nadien verliep het veel minder. Zowel in het eerste als het tweede kwart was Maldegem beter. Ze wonnen veel meer duels maar tot grote kansen kwamen ze ook niet echt. Totdat ze op corner van dichtbij de verdiende gelijkmaker konden scoren toen Wouter een bal niet voldoende kon wegboksen. Net voor rust moest doelman Wouter nog eens goed in de hoek gaan om Maldegem van een voorsprong te houden. Ruststand 1-1.

 

De tweede helft slaagden we er wel beter in om de bal in de ploeg te houden en wonnen we meer duels. Vroeg in het derde kwart spatte een mooi schot van de doorgebroken Chesney op de deklat uiteen. Pech. Nadien werd het spel steeds maar ruwer en de combinatie van een te lakse scheidsrechter en supporters die voortdurend luidop de scheidsrechter bekritiseerden, zorgden ervoor dat ook de spelers van beide ploegen meer oog hadden voor elkaar dan voor de bal. Eénmaal was Emile Van De Walle er dichtbij toen hij een knappe voorzet van een sterk spelende Jens net niet met het hoofd kon verzilveren. Uiteindelijk bleef de 1-1 op het bord.

 

Voor 2 ploegen die bovenaan het klassement staan, was het vertoonde spel zwak. Beide ploegen kunnen veel beter maar door de voortdurende lijf aan lijfgevechten en negatieve sfeer was er van mooi combinatievoetbal niks te zien. Volgende week laatste competitiematch voor Nieuwjaar en tevens de moeilijke verplaatsing naar Evergem, derde in het klassement.

 

Scoorde voor Lembeke :  Jens.

Na  het billijk gelijkspel in de heenmatch wisten we dat de verplaatsing naar Aalter geen makkie zou worden. Ondanks de hevige regenval was het C-veld van Aalter goed bespeelbaar.

 

Aalter kwam de eerste minuten het best uit de startblokken zonder echter gevaarlijk te zijn. Ze wonnen aanvankelijk wel de meeste duels. E√©nmaal dreigden ze wel toen een mooie vrije trap over het muurtje net naast ging. Na een tiental minuten kregen we de match meer in handen en vooral Brenden kreeg een dot van een kans: alleen op de doelman af maar zijn trap was veel te zwak om de sterke thuisdoelman te bedreigen. Zo eindigde het eerste kwart op een logische 0-0. Het tweede kwart begonnen we goed en drukten we Aalter op eigen helft. Toch kregen we weinig tot geen uitgespeelde kansen. Toen Aalter op links probeerde uit te breken werd de thuisspits nog op de hielen gezeten door 2 Lembeke verdedigers maar toch kwam Wouter onnodig ver uit zijn doel en miste zijn interventie compleet waardoor de thuisspits naar een leeg doel mocht trappen: 1-0 voor de thuisploeg.

Nog in dezelfde minuut speelden we na het centeren de bal te hard terug naar doelman Wouter en die schoot de bal pardoes in de voeten van een aandringende thuisspeler die opnieuw de bal over Wouter in het lege doel mocht trappen: 2-0 na 2 missers van een aangeslagen Wouter. Onze jongens konden de rest van het tweede kwart geen vuist meer maken en gingen rusten met een 2-0 achterstand.

 

De peptalk van ons trainersduo had blijkbaar effect op onze jongens want na de rust zagen we een gans andere ingesteldheid op het veld. Al in de eerste seconden had Brenden kunnen scoren maar reageerde hij net te laat om een bal binnen te tikken. Aalter kwam niet meer over de helft en probeerde op allerlei manieren het ritme uit de match te halen. Vooral hun keeper won op zijn eentje zeker vijf minuten door voordurend te blijven liggen, treuzelen bij het uittrappen etc. Toch kon Jens met een rake kopbal na voorzet van Brenden de oververdiende aansluitingstreffer scoren. Nadien kregen we nog een drietal kansen maar een sterke keeper en zwak afwerken van ons (Lander alleen voor de doelman maar héél zwak schot) zorgden ervoor dat we de verdiende gelijkmaker of zelfs overwinning niet kregen.

 

Vandaag verloren we niet tegen Aalter maar vooral van onszelf.

We begonnen allemaal veel te laks aan de match, verzuimden om te scoren en wanneer we de doelpunten dan ook nog eens al te makkelijk weggeven is de eerste nederlaag een feit. E√©n uitblinker bij Lembeke over de ganse match:  Stef die vanaf de eerste minuut voorop ging in de strijd en bergen werk verzette. Super tweede helft van Dant√© na zijn mindere eerste maar met slechts 2 spelers op niveau lukt het niet om een taaie tegenstander als Aalter te ontwrichten. Hopelijk herpakken we ons woensdag op het veld van TK Meldert voor de Cup Het Nieuwsblad en beginnen we allemaal vanaf het eerste fluitsignaal met dezelfde inzet en mentaliteit als de tweede helft op Aalter.

 

Scoorde voor Lembeke : Jens.

Behalve Preben iedereen aanwezig voor de burenstrijd tegen Waarschoot. De bezoekers waren door vakantie en blessures met slechts 12 spelers waaronder enkele jongens die reeds een wedstrijd in de benen hadden.

 

Over het eerste kwart kunnen we kort zijn. Voldoende kansen maar gebrekkige afwerking en slordig spel over de ganse lijn. Stand 0-0. Vanaf het tweede kwart begonnen er betere combinaties op de mat te komen. Voor de openingstreffer moesten we wel nog rekenen op een Waarschoot verdediger toen die de bal keihard tegen Brenden schoot en de bal zo in doel verdween. Nadien kon Emiel K. een bal mooi terugkoppen tot bij Jens die maar voor het intikken had. Net voor rust schitterende assist van Tibo op rechts naar Emiel K. die mooi afrondt. Ruststand 3-0.

 

Na de rust kwam Waarschoot bijna niet meer in het stuk voor en kregen we een veelvoud aan kansen. Vooral Tibo speelde zijn verdediger bij momenten tureluurs en op 2 van zijn knappe voorzetten konden Brenden en Emiel K. scoren. Even later bekroonde uitblinker Tibo zijn sterke match met een gekruist schot hoog in doel. In het laatste kwart scoorden ook Lander en Jens nog en kwam de niet eens overdreven 8-0 score op het scorebord. In de laatste minuut  kon Wouter met een schitterende reflex zijn netten ongeschonden houden en Waarschoot van een verdiende eerredder houden.

Vooral in de tweede helft aantal mooie combinaties en aanvallen gezien. Uitblinkers bij Lembeke : Tibo en Emiel K.

Volgende week de topper op Aalter. Supporters op post.

Scoorden voor Lembeke : Jens 2x, Lander, Tibo, Emiel K. 2x, Brenden 2x

Voor de eerste match van de terugronde mochten we op zaterdagochtend aantreden op het hoofdterrein van Lovendegem onder een schitterend herfstzonnetje. Door een aantal gekwetsten bij de U17 moesten Dant√© en Emile VDWalle hen vervoegen. Daarnaast was Stef op weekend en ligt pechvogel Preben nu geveld met de mol. Langs deze weg veel beterschap en hopelijk voor hem een goed en gezonder 2015. Gelukkig keerde Emiel Kerckaert terug uit ziekte.

 

Ondanks de ideale omstandigheden bakten onze jongens er in het eerste kwart werkelijk niks van. Lovendegem overtroefde ons in alle onderdelen : ze wonnen alle duels, combineerden beter en wij stonden erbij en keken ernaar. Toen ook nog eens Wouter onnodig zijn doelgebied verliet, kon de thuisspits de bal al te makkelijk in het lege doel poneren. Oververdiende voorsprong voor Lovendegem.

Tussen het eerste en tweede kwart werden onze spelers terecht de levieten gelezen door trainer Michel en het dient gezegd het tweede kwart was al iets beter. We wonnen iets meer duels maar vloeiende combinaties bleven nog steeds achterwege. Lovendegem was nog iets beter dan ons maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Ruststand 1-0

 

Na de rust zagen we een héél ander spelbeeld. Had Lovendegem op z’n adem getrapt of werden onze jongens wakker, ik weet het niet, maar Lovendegem werd op eigen helft gedrukt en er kwamen betere combinaties en kansen voor Lembeke. Zo had rechtsbuiten Chesney pech toen een schot van hem de paal raakte en ook Jens kende pech toen er hem een glasheldere strafschop werd onthouden. Even later kregen we een vrijschop net buiten de zestien. Jelmer trapte de bal schitterend over het muurtje maar de bal viel prompt op de deklat en we reageerden net te laat om de bal binnen te tikken. De minuten tikten weg en in het laatste kwart speelden we alles of niks. Achteraan speelden we man op man en Emile V kwam ook vooraan postvatten.

Wanneer er bijna niemand meer in geloofde, kon Jelmer zijn sterke match bekronen met een doelpunt toen hij oog in oog met de thuisdoelman de bal onder hem doorschoof : 1-1 vijf minuten voor tijd en op basis van de tweede helft oververdiend. De laatste minuut kreeg Lovendegem nog een dot van een kans toen de bal bijna in het lege doel zou gaan maar Maarten met een ultieme sliding een punt redde voor zijn team.

Eindstand 1-1 na een match met 2 gezichten. De eerste helft héél zwak en geen inzet en een tweede helft vol inzet en karakter.

 

Hopelijk trekken onze spelers hun conclusies na deze match en gaan ze beseffen dat elke tegenstander vanaf nu dubbel gemotiveerd zal zijn om de leider een peer te stoven. Wanneer we zelf niet van in het begin wakker zijn en niet voldoende inzet betonen, zullen we vroeg of laat het deksel op de neus krijgen. Volgende week komen de buren van Waarschoot op bezoek en hopelijk vinden we dan het betere spel van de laatste weken terug en kunnen we opnieuw ‚Äėau grand complet ‚Äė aantreden.

Echt zomerweer voor de topper tussen leider Lembeke en runner up Evergem. Bij Lembeke verving Linus de nog steeds geblesseerde Emiel Kerckhaert.

Van bij het begin ging de partij goed op en neer en na drie minuten had Preben eigenlijk moeten scoren toen hij een knappe voorzet vanop rechts slecht op zijn voet kreeg en weg reuzenkans. Evergem probeerde vooral via hun sterke en snelle kapitein op het middenveld de bakens te verzetten maar ons centrale duo op het middenveld Stef en Arne speelden beiden een dijk van een match. Het eerste kwart kwam het gevaar bij Evergem dan ook vooral via hun pijlsnelle linkerspits waarmee Roy meer dan de handen vol had. Vaak liep er iets fout bij de laatste pass of zaten onze verdedigers van dienst er goed tussen. Stand na het eerste kwart 0-0.

Het tweede kwart bleven beide ploegen verzorgd voetballen en waren ze aan elkaar gewaagd. Stef kende wel pech toen een mooi schot van hem uiteenspatte op de kruising en ook bij een geharrewar voor doel lukte het ons niet om de bal over de lijn te krijgen. Ruststand 0-0

 

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe en iedereen voelde dat diegene die eerst zou scoren de partij bijna zeker ook zou winnen. Toen Preben vanop de rechterkant een corner mocht trappen kon Ryan aan de eerste paal in 2 tijden de bal hoog in doel knallen : 1-0 voor Lembeke. Even later kreeg ook Danté nog een mooie kans maar hij was te verrast om zijn schot te kaderen. Het bleef 1-0 na het derde kwart. In het laatste kwart waren er wat positiewissels bij Evergem (hun sterke centrale verdediger schoof door naar het middenveld) en kwamen ze iets meer dreigen. Wij kenden echter opnieuw pech toen een mooie kopslag van Lander op de lat uiteenspatte. Vijf minuten vóór tijd echter was de gelijkmaker bijna een feit maar Wouter kon met een knappe reflex een grondscherend schot uit zijn doelvlak ranselen. Zo bleef het bibberen en beven tot het laatste fluitsignaal.

 

Hardbevochten maar op basis van de kansen een verdiende overwinning tegen een sterke en sportieve tegenstander. Beste seizoensprestatie van de ganse ploeg met als uitblinkers Stef en Arne die bewezen aan trainer Michel dat ze de ploeg op sleeptouw kunnen nemen en ze zijn raad en advies vanop training vrijdag goed opvolgden J. Bij deze willen we ook de scheidsrechter een pluim geven voor zijn sterke match en wensen we de speler van Evergem die moest afgevoerd worden door de MUG na een verkeerde val op zijn schouder een spoedig herstel toe en hopelijk zien we hem snel terug op de velden.

 

Scoorde voor Lembeke  : Ryan

Na een ganse voormiddag regen, kwam de zon er net voor de match toch door en konden onze jongens in perfecte omstandigheden beginnen aan de wedstrijd tegen leider Maldegem. Bij Lembeke werd de gekwetste Emiel Kerckaert in de selectie vervangen door eerstejaars Brecht.

 

Het eerste kwart was er aanvankelijk wat steriele druk van Maldegem. Toch gaf Lembeke weinig tot geen kansen weg. Uiteindelijk kregen wij de grootste kansen na een drietal hoekschoppen op rij. Eerst redde de lokale doelwachtster van Maldegem een kopbal van ons en op de volgende corner kon een verdediger op de lijn de kopbal van Dant√© in extremis ontzetten. Uit het niets kon Maldegem met een verre schuiver de score openen toen een bal op het natte en gladde veld onder de armen van doelman Wouter verdween. Stand na eerste kwart 1-0 voor Maldegem.

In het tweede kwart opnieuw een gelijkopgaande partij met weinig kansen langs beide zijden. Beide ploegen speelden veel te nerveus en er was teveel afval in het spel bij beide ploegen. Uiteindelijk kreeg Lembeke een vrije trap, Dant√© trapt op doel en de keeper moet de trap lossen en Jens is er als de kippen bij om in de rebound te scoren: 1-1.  Minuten later opnieuw een vrije trap vanop rechts en Preben trapt met zijn linker vanop 25 meter de bal mooi in de korte hoek: 1-2 voor Lembeke.

 

In de tweede helft probeerde Maldegem de bakens te verzetten maar echte grote kansen konden ze niet cre√ęren, vooral dankzij het sterke werk van onze verdedigers Roy, Arne, Maarten en Jelmer die zich baas toonden over de aanvallers van Maldegem en zo het werk van een goed keepende Wouter tot een minimum beperkten. In het laatste kwart kregen we een drietal mooie kansen om de score op te drijven maar eerst kon Jens niet goed bij een mooie voorzet vanop links van Preben maar toen even later Brecht op links 2 tegenstanders voorbij liep en de bal mooi voor doel zette, kon Emile Van De Walle van dichtbij de overwinning veilig stellen.

 

Op basis van de kansen een verdiende overwinning tussen 2 ploegen die op voetbaltechnisch vlak veel beter kunnen dan wat ze deze middag lieten zien. Teveel stress en overhaasting typeerde het spel bij beide ploegen. Door deze overwinning doen we haasje over met Maldegem en komen we op de eerste plaats in het klassement.

Volgende week  opnieuw een topper tegen naaste achtervolger Evergem dat op √©√©n punt volgt van ons. Hopelijk kunnen we de overwinning binnenhalen en zo als leider de eerste ronde be√ęindigen. Proficiat aan de ganse ploeg

voor de inzet en het mooie resultaat.

 

Scoorden voor Lembeke : Jens, Preben en Emile.

Voor de tweede maal dit seizoen moesten we op zondagmorgen aantreden op bezoek bij hekkensluiter Ursel. Die match was ook het debuut van Preben bij de provinciale ploeg na een hardnekkige blessure en de ideale match om terug matchritme op te doen.

 

Het supersmalle veld speelde onze jongens aanvankelijk parten. Ursel verdedigde met man en macht maar al vrij vlug kon Rutger ons op voorsprong knallen. Ursel kwam zelden of nooit uit de omknelling en doelman Wouter kende dan ook een zeer rustige zondagmorgen. Nadat wij in het eerste kwart nog een serieus aantal kansen misten (Jens ,Tibo en Preben voor een leeg doel) en hun doelman zich bij de les toonde op een knap afstandschot van Emiel, kwam Ursel op een zeldzame counter met een punter vanop afstand tegen het spelbeeld op 1-1.

 

In het tweede kwart stond ons vizier beter gericht en al vrij vlug kon Stef op rechts doorgaan en zijn voorzet werd door Jens knap aan de eerste paal tegen de netten geduwd. Nog geen twee minuten later bekroonde Roy zijn sterke match ook met een doelpunt en ook Emile VD Walle pikte nog een goal mee in het tweede kwart zodat we met een verdiende 1-4 voorsprong konden gaan rusten.

 

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Wij voluit in de aanval en Ursel maar sporadisch op onze helft. Opnieuw Stef stuurde Jens nog eens alleen op de doelman af en de 1-5 was een feit. Nadien stranden 2 van onze mooiste aanvallen  nog op de paal na knappe schoten van opnieuw Jens. Uiteindelijk kon Lander met het hoofd een zesde keer scoren. Een verdienstelijk Ursel kon ook nog eens scoren waardoor de eindstand van 2-6 op het scorebord kwam.

 

Proficiat aan de ganse ploeg. Volgende week spelen we op zaterdag voor de leidersplaats op Maldegem om 14u00. Hopelijk kunnen alle supporters genieten van een mooi kijkstuk en tonen onze jongens dezelfde inzet en geestdrift als vandaag. Scoorden voor Lembeke :  Jens 2x, Roy, Rutger, Emile VDW en Lander.

Tweede thuismatch van het seizoen en we kregen Aalter over de vloer, ploeg die we in augustus met 4-0 versloegen in de finale van hun eigen tornooi.

 

Het was al snel duidelijk dat Aalter nu veel sterker was dan in augustus en dat ze duidelijk op revanche belust waren. De match ging evenwichtig van start met een licht veldoverwicht voor ons met echter heel weinig kansen. Jens kopte eerst nog naast doel maar toen Emile VD Walle op links kon doorbreken schilderde hij de bal perfect op het hoofd van Jens die de keeper tegenvoets te grazen nam : 1-0 na het eerste kwart.

In het tweede kwart was er een schitterende redding van de bezoekende keeper op een kopbal van Lander. De bal dreigde toch nog over de doellijn te gaan maar een alerte verdediger kon in extremis de meubelen redden en zo bleef de krappe 1-0 voorsprong op het bord. Lichtpunt in het tweede kwart was het sterke debuut van Brecht bij de provinciale en hij liet zien heel wat in zijn mars te hebben op de linkerflank. Ruststand 1-0.

 

De tweede helft kwam Aalter sterker uit de kleedkamer en we verloren de slag op het middenveld. Niks lukte nog  en Aalter begon meer en meer te drukken. Vooral hun sterke en snelle linkerflankspeler zorgde meermaals voor gevaar en het was dan ook geen toeval dat net hij op links kon doorbreken, Emile ter plaatse liet, ook Arne liet zich al te makkelijk passeren waardoor hij alleen voor Wouter kalm de bal tegen de netten schoot : 1-1. Wijzelf kregen geen enkele uitgespeelde kans meer en uiteindelijk konden alle omstaanders zich vinden in een logisch gelijkspel. Elke ploeg nam 2 kwarten voor zijn rekening.

 

Hopelijk vinden we snel ons vlot combinatievoetbal terug van in de voorbereiding want momenteel zijn er teveel spelers in mindere doen en moet het teveel op karakter gebeuren. Kop op jongens, we weten dat jullie het kunnen. Hard werken op training en de goeie vorm komt terug. Volgende week spelen we op zondagmorgen om 10u00 in Ursel.

Scoorde voor Lembeke : Jens.

Tweede match van de competitie en een bezoek op zondagmorgen bij de buren van Waarschoot.

 

Blijkbaar waren onze jongens goed uitgeslapen want reeds in de eerste minuut kon Emiel Kerckaert keihard uithalen, de bal viel op de deklat maar in de rebound kon Stef de bal mooi met het hoofd in doel deponeren. Van een blitzstart gesproken. Net als vorige week was ons eerste kwart qua voetbal zeker niet slecht. Onze jongens probeerden via de flanken en combinatiespel Waarschoot uit verband te spelen maar voorlopig gaven ze geen krimp. Stand 1-0 na het eerste kwart.

Het tweede kwart kon op zijn beurt ook niet beter beginnen want al héél vroeg kon Ryan met een knap schot in het dak van het doel de score verdubbelen. Even later moest doelman Wouter de aansluitingstreffer met een knappe redding van onder zijn lat duwen en toen even later Brenden vanop links een vrijschop mocht geven, kwam Ryan perfect voor zijn man ingelopen en bekroonde hij zijn sterke match met een tweede treffer. Even later kwam Brenden hardhandig tegen de omheining terecht en kon hij niet meer verder. Hopelijk krijgen we goed nieuws na de check up bij de dokter van dienst. Ruststand 0-3.

 

Het derde en vierde kwart was net als vorige week van veel minder niveau. Waarschoot begon meer duels te winnen en wij daarentegen konden de bal niet in de ploeg houden. Er werden teveel slechte passes gegeven en bij momenten werd er héél paniekerig gereageerd. Toen ook nog eens de rechterspits van Waarschoot door onze verdediging mocht wandelen kon hij de bal in de korte hoek voorbij een struikelende Wouter trappen: 1-3 niet onverdiend gezien het spelbeeld. In het laatste kwart bleef het een rommelig zootje bij Lembeke en kregen we nog amper kansen. Enkel Arne kreeg nog een kans maar trapte de bal over doel. Waarschoot verdiende meer en had wat pech bij de afwerking toen ze nog eens de lat viseerden en ze geen gebruik konden maken van een vijftal vrijschoppen op de rand van de zestien.

 

Eindstand 1-3 voor Lembeke en net als vorige week waren er 2 goeie kwarts en 2 h√©√©l zwakke. Hopelijk slagen we er eens in om een ganse match hetzelfde niveau te halen. Sterke match van Ryan en Jelmer in de eerste twee kwarts. Alle anderen kunnen veel beter. Volgende week een klinkende revanche thuis tegen Aalter.

Scoorden voor Lembeke : Ryan 2x en Stef.

Met een weekje uitstel mochten we de competitie aanvatten met een thuismatch tegen Lovendegem. Die ploeg verpletterde op de openingsspeeldag Sparta Ursel met maar liefst 10-3 dus we wisten dat het geen gezondheidswandeling ging worden. Behalve de langdurig gekwetste Preben was ook Maarten uitgevallen na een valpartij op school. Hopelijk zien we beiden binnenkort gezond en wel terug op de velden.

 

Onze jongens begonnen nerveus aan de match en er waren veel slordigheden, misverstanden. Toch kregen we na een tiental minuten een aantal mooie kansen maar goaltjesdief Jens kon mooie kansen aangereikt door Brenden en Tibo zowel met de voet als het hoofd net niet verzilveren. Uiteindelijk was het toch Jens die alleen op de doelman kon afgaan en de bal mooi naast hem in het doel deponeerde. Toch bleef de match goed op en neer gaan en had ook onze verdediging en middenveld meer dan hun handen vol met de tegenstanders. Vooral hun kapitein Tayfun liet bij momenten schitterende dingen zien. Toch kon Lander bijna uit stand de bal van net buiten de zestien mooi in de winkelhaak deponeren. Zo konden we met een verdiende  2-0 voorsprong gaan rusten.

 

De eerste 5 minuten van het derde kwart ontbond Brenden zijn duivels. Eerst kon hij een schitterende assist van een goed spelende Chesney verzilveren  en even later stond hij opnieuw aan het kanon: 4-0 en match gespeeld zou je zo denken maar niks was minder waar. Lovendegem toonde zich mentaal sterk en begon aan een onwaarschijnlijke remonte onder impuls van de ongrijpbare Tayfun. Op nog geen 10 minuten slaagden zij erin om drie doelpunten te scoren. Lembeke was nergens meer en overal kwamen we een stap te laat. Iedereen was wat blij dat de scheids het derde kwart affloot en de trainers konden ingrijpen. Met wat positiewissels in verdediging kregen we gelukkig weer grip op de tegenstander. Vooral de drie Emile‚Äôs in verdediging speelden het laatste kwart sterk en Emile Verhulst slaagde erin om de gevaarlijke Tayfun wat aan banden te leggen tot grote frustratie van de speler in kwestie. Ook bij verschillende andere bezoekende spelers begon het potje over te koken. Ze begonnen te schoppen en te tackelen zonder ook maar de minste intentie om de bal te spelen. Uiteindelijk kregen we nog een terechte strafschop maar Jens trapte die nogal knullig en veel te zacht binnen het bereik van de bezoekende doelman. Zo bleef het bibberen tot de laatste seconde maar gelukkig konden we rekenen op een sterk keepende Wouter die zich op geen enkel foutje liet betrappen.

 

Op basis van de kansen een meer dan verdiende overwinning maar ons afwerkingspercentage zal fors de hoogte in moeten willen we vroeg of laat niet tegen de lamp lopen. Volgende week moeten we op zondagmorgen 10.00H op verplaatsing naar de buren van Waarschoot.

Scoorden voor Lembeke :  Jens, Lander, Brenden 2x