Under 17 Provinciaal

Een milde lentezon,een schare Lembeekse supporters en een zenuwachtig elftal waren zowat de ingrediënten voor de start van de provinciale finale van onze U17'ers tegen Racing GENT: de 'kleine' provincialer tegen de 'grote' club uit Gent, wat zou het worden? Nochtans waren de verwachtingen hoog gespannen na het afleggen van een prachtig parcours tijdens de kwalificatie-wedstrijden.
De start mag dan ook als zeer voorzichtig genoemd worden van beide teams en de eerste tien minuten werden gekenmerkt door veel middenveldspel zonder doelgevaar. Pas op de 12e minuut krijgen we een hoekschop genomen door Ryan maar Dante maakt duwfout op een verdediger van Rc Gent. Een minuut later een schot van Jens maar de doelman pakt. We dwingen meesterschap af op het middenveld maar de voorlinie wordt moeilijk bereikt met als gevolg weinig of geen kansen voor de onzen. Vervangen is de boodschap en wel op een tijdspanne van enkele minuten waardoor de druk op het Gentse doel iets verhoogt. Met een hoekschop van Linus krijgt Dante de bal niet onder controle en kopt over. Het kan uit voorgaande fases afgeleid worden: Lembeke de betere ploeg. En dan toch de eerste echte kans voor Rc Gent twee minuten voor de rust. Een hoekschop in het pak valt nadien net buiten de 16 en bingo Matthias kansloos geklopt: 1-0 de harde wet van de voetbalsport. Met nog een halve kopbalkans van Rc Gent gaan we rusten. Onverdiend achter en met nog 35' te gaan is nog niets verloren.
Maar dat is zonder de waard gerekend. Pas gestart en we krijgen het deksel op de neus: een frommelgoal (geen overleg in de defensie) doet ons de das om en 2-0. Wat is nog mogelijk? Matthias pakt in minuut 4 en behoedt ons voor verder onheil. Ook de daaruit volgende hoekschop van Gent levert niets op. Op de zevende minuut redt de keeper van Rc Gent een prachtige individuele poging van Victor die zijn beste aanval en poging in de kiem gesmoord ziet door de uitstekende doelman. Onze jongens geloven er terug in maar Preben ziet zijn schot (zonder overtuiging) gepareerd worden door de doelman. Kort daarop neemt Jens de Gentse doelman op de korrel, maar zijn poging wordt in hoekschop verwerkt. Ook Linus waagt tevergeefs zijn kans. Op de 15e minuut vrijschop van Preben maar zijn poging gaat ruim over. Lembeke drukt maar ook Dante zijn poging had beter verdiend. En dan op de 22e minuut valt het verdict: 3-0 en we gaan naar een onverdiende afstraffing. Maar kort daarop toch nog een beetje hoop in bange dagen wanneer Stef een prachtig doelpunt lukt (lob) op aangeven van Jens: 3-1. Een ommekeer in de maak, want Dante -nu volop in de aanval gegooid- ziet de open kans naast het doel belanden. Alles op de aanval maar Rc Gent is een koele ploeg en wanneer we verdedigend uit verband worden gespeeld, wijzen de bordjes 4-1. Lembeke moet nu de wet van de sterkste ondergaan door het betere werk van Rc Gent. We kunnen niettemin nog een goede kans afdwingen wanneer Victor op aangeven van Quinten de bal via de keeper in hoekschop ziet gaan. Kans weg en met daarop nodeloos balverlies zet Rc Gent de eindcijfers op het bord: 5-1. Een zwaar verdict voor onze jongens die zeker een paar goals meer verdienden en waarbij de laatste 3 doelpunten van Rc Gent werden gescoord door het nemen van verdedigende risico's. Een gemeende proficiat aan Rc Gent met de overwinning.
Onze LOTUS-BOYS kunnen terugblikken op een prachtig seizoen met het behalen van de finale van de JeugdCup en het vice-kampioenschap in de hoogste provinciale reeks. Hoopgevend voor onze jeugd in onze bescheiden Lembeekse club. Met gerust gemoed zien we de toekomst tegemoet van onze eigen jeugd.
 
Hopelijk tot de volgende keer supporters, ook u was van groot belang voor onze jongens.
 
ETIENNE VAN DE VEIRE

Wat wij voor onmogelijk hielden, is werkelijkheid geworden: we bereiken de finale van de JeugdCup in zuil 1 en dat niet zonder slag of stoot.

Onze Lotus-boys vochten gellijk jonge leeuwen en de zege mag verdiend genoemd worden alhoewel niet alles van een leien dakje liep. Dender start met hoekschop en een fout op doelman Matthias. Drie minuutjes later is het terug zover maar we houden goed stand. In minuut 9 is Lembeke 2 maal aan de bak via Jens die echter de keeper op zijn weg vindt. De druk van Dender ebt een beetje weg en met een hoekschop komen wij aan de bak en we mogen dat binnen de minuut nog eens overdoen: Ryan zet voor en Jens trapt binnen 0-1 !! Dender is van streek en Lembeke drukt. Jens besluit na een mooie actie op doel maar vergeet dat Preben vrij staat, kans weg. Een minuut later hoekschop Dender en de kopbal wordt geneutraliseerd door Matthias. Kort daarop terug Dender op hoekschop die echter op een sisser uitloopt. Dan een vrijschop vanop 16m maar Matthias is terug paraat. In de laatste minuut van het eerste quarter zet Victor door maar zijn prachtige poging gaat net niet binnen. Het 2e quarter start met druk van Dender maar het is toch terug Victor die zijn mooie actie gestuit ziet door de plaatselijke doelman. Een hoekschop voor onze jongens brengt Rutger in stelling die zijn kopstoot weggewerkt ziet door de doelman waarop Stef tot 2 maal toe mag aanleggen maar jammerlijk niet tot scoren komt. Tussendoor krijgen we een poging van Dender maar ook dit loopt op niets uit. Dan krijgen we terug Rutger die te zwak besluit op hoekschop van Stef en zijn kopbal in de grijparmen van de keeper valt. De druk komt nu van Dender en Matthias bokst weg en wanneer Jelmer zijn duel verliest en Dender via het centrum oprukt, krijgen we het deksel op de neus: 1-1. Een vrijschop van Preben vanop 17m wordt door de plaatselijke doelman gepakt. We hebben onze mooie kansen niet echt benut en kijken aldus tegen een voorlopig gelijkspel aan.

Na de koffie starten we furieus en het is Quinten die alleen voor de doelman opduikt maar zijn schot gered ziet worden door de doelman en ook de daaropvolgende hoekschop brengt geen aarde aan de dijk. Dender eist het meeste balbezit op maar het is qua kansen al Lembeke wat de klok slaat. Ondermeer Preben ziet zijn schot op de doelpaal uiteen spatten (brute pech). De vrijschop van Lembeke op minuut 9 wordt gepakt door de doelman van Dender en terug een vrijschop vanop de achterlijn had beter verdiend. Dender komt alleen voor Matthias maar het schot gaat ver over (oef). Wanneer Jelmer wegwerkt in de kleine carrè en net geen own-goal veroorzaakt maar wel hoekschop zit het 3e quarter erop. Een vrijschop in minuut 5 brengt ons de uiteindelijke winst op wanneer Preben de bal rond de muur krult en met een Messi-doelpunt staat de voorsprong op het bord: 1-2. Een fout op Jelmer op de hoek van het strafschopgebied leidt uiteindelijk tot de 1-3, mooi afgewerkt door stylist Ryan die ons op rozen zet. Een vrijschop van Dender wordt weggewerkt door Rutger die wegkopt en wanneer Preben assist geeft aan Victor die heerlijk binnenwerkt en zo de naakte (maar werkelijke) 1-4 cijfers op het scorebord zet. Een beetje euforie met concentratieverlies leidt ertoe dat Dender tegenscoort en alzo met 2-4 de pil voor hen een beetje verzacht. Het is uiteindelijk nog Matthias die met een reuzeredding het 3e doelpunt van Dender voorkomt.

DE BUIT IS BINNEN en het feestje gaat beginnen. ONTLADING alom in onze gelederen en iedereen gaat uit de bol. LOTUS BOYS WE GAAN NAAR DE FINALE, ons doel is bereikt en misschien vallen er nog appels uit de boomt ??? Verder nieuws volgt voor onze trouwe supporters.

VAN DE VEIRE ETIENNE

Wie dacht dat dit voor onze jongens een eindeseizoenswedstrijd zou worden, had het niet bij het rechte eind.
We namen een start alsof ons leven er vanaf hing, want binnen de eerste 2' kregen we 2 maal een dot van een kans en werden we enkel door brute pech van het openingsdoelpunt gehouden op schoten van Jens en Linus. Amper 5' later doelkans van Rutger (2x) en Jens en kort daarop terug Linus die zijn poging ziet stranden op de verdediging van Lokeren. Maar niet getreurd: via een hoekschop van Stef die kort Linus aanspeelt en deze maal kan Rutger de assist verzilveren: 1-0. Ook een schot van Preben wordt geneutraliseerd door de bezoekende doelman en binnen dezelfde minuut kan ook Ryan de keeper belagen. Wanneer Preben twee minuutjes later de bezoekende doelman uit zijn kooi ziet en van zeer ver zijn schot naast ziet belanden, blijft de 2e treffer uit. Op minuut 15 zet Jens een aanval op die echter in hoekschop gewerkt wordt. Linus bereikt Stef en diens schot gaat net over. Lembeke is heer en meester maar we worden karig beloond. Twee minuten voor tijd strandt ook een vrijschop van Arne op de bezoekende doelman en wanneer Ryan Preben bereikt gaat diens schot net naast en zit de eerste 20' erop. We hadden meer verdiend. Bij de herneming komt Stef alleen voor doel maar mist zijn schot en ook 1' later is Jelmer zijn eindschot in het zelfde bedje ziek. De combinatie Preben op Jelmer gaat in hoekschop en Stef op Jens is een zelfde lot beschoren. Op de 7e minuut probeert Lokeren van ver maar Matthias pakt en in de 12e minuut komen Preben en Ryan in stelling maar terug net niet. Jelmer rukt nu regelmatig mee in de aanval en probeert te forceren maar het is Ryan op aangeven van Jens die uiteindelijk de ban breekt en uiteindelijk  de verdienstelijke 2-0 op het bord zet (wat een opluchting). In de slotminuut is het een ware stormloop op het bezoekende doel: een vrijschop van Emiel gaat over de zijlijn, Jens komt alleen voor doel maar keeper redt, Ryan geeft assist aan Jens maar doelman pakt en in de laatste seconden assist Jens aan de vrijstaande Preben en bingo 3-0. Drie goals en zeker 7 à 8 open doelkansen, Lokeren komt dus goed weg.
Na de koffie blijft de druk op de Lokerse defensie verder duren en op hoekschop besluit Rutger over. Vijf minuutjes later vergeet Jens af te werken wanneer hij alleen voor doel komt (nochtans een meer dan voldoende wedstrijd voor Jens). Op de 12e minuut geeft Preben voorzet aan Jelmer die op de keeper strandt maar wanneer Arne Jens bereikt is het terug prijs en 4-0. De Lembeekse pletwals is niet te stuiten en wanneer de potjes bij Lokeren beginnen over te koken, ziet het er niet zo best uit voor het vervolg van de wedstrijd maar is er ten gepaste tijde een goed leidende ref die alles weet te relativeren en iedereen tot de orde roept (knap opgelost dank zij de ervaring van de gewezen voetballer). We starten het laatste kwart met een gedreven Linus in de aanval die zijn schot ziet stranden op een verdediger van Lokeren en 3' later bereikt Emiel Jelmer die met buitenkant voet over besluit en ook een vrijschop brengt geen zoden aan de dijk. Een duidelijke strafschop voor onze jongens wordt door Matthias feilloos in doel gewerkt en de 5-0 is geboren. Ook een hoekschop van Lokeren wordt subliem door Maurits weggewerkt en Ryan krijgt wat men noemt nog een halve kans maar de doelman pakt. Ook Lokeren krijgt zijn terechte strafschop en alzo zijn de eindcijfers 5-1.
We onthouden de zwakke prestatie van de bezoekers die er niet in slaagden ons onder enige druk te zetten. Terug mogen we een superjaar afsluiten als minstens VICE-KAMPIOEN. Het seizoen is nog niet ten einde want woensdag aanstaande worden we verwacht in Dender waar we onze minieme voorsprong met hand en tand zullen verdedigen : OP NAAR DE FINALE.
Supporters allen op post voor deze wedstrijd om 20u op Dender.
 
ETIENNE VAN DE VEIRE
Wat zou het worden tegen een voor ons 'bovenaardse' tegenstrever in deze thuiswedstrijd? Dat we ons vel duur zouden verkopen, dat was wel de bedoeling....
We gingen van start met weliswaar veel middenveldspel en zonder echte doelkansen. De 1e vrijschop van Dender werd door Mathias gepakt. De eerste werkelijke kans uit een mooie aanval van de onzen werd spijtig genoeg naast gekopt door Rutger en een prachtige combinatie van onze Lotus Boys op de 16e minuut had meer verdiend. De schaarse doelkansen langs beide zijden en middenveldspel waren schering en inslag in het eerste quarter. En in de laatste minuut krijgen we toch nog het deksel op de neus door een mistasten van onze Matthias en 0-1. De 2e periode is pas van start en terug een te vermijden doelpunt voor Dender wanneer van bij de aftrap Matthias de bal verbouwereerd over zich in ons doel ziet binnenwaaien en 0-2. Wedstrijd gespeeld zou men zeggen maar niets is minder waar. In minuut 6 een mooie aanval: een rush van Victor die echter voorbij de achterlijn uitkomt, had beter verdiend. Een paar minuutjes later een vrijschop van Jelmer vanop 18m die echter te zwak wordt ingekopt door Rutger. Preben die 2 minuten later een vrijschop neemt na hands van Dender (vanop zo'n 18m) gaat net over. Ook Jens ziet zijn schot sterven in de handen van de bezoekende doelman na hoekschop. In deze fase dus een beter Lembeke welke de teugels in handen neemt.
Na de herneming terug in de 1e minuut een poging van Jens die over en naast belandt. De Lembeekse druk neemt toe en een vrijschop van Ryan wordt weggewerkt. Een paar minuutjes later hoekschop Jelmer maar Dante kopt over en ook een vrijschop van Stef levert niets op. In minuut 15 een gevaarlijke kopbal van Dender maar Matthias pakt. Een minuutje later draait Jelmer zich vrij in de zestien maar wordt meedogeloos gepakt, dus strafschop van de zuiverste plank en Jens neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet loepzuiver de aansluitingstreffer op het bord: 1-2. Zowaar onze Lotus-boys geloven er weer volledig in. Het laatste quarter start dan ook met een Dender dat zeker de nodige richtlijnen heeft meegekregen en zijn eerste grote kans van de wedstrijd creëert, maar de bal scheert de deklat, we komen goed weg. Drie minuutjes later schiet Chesney uit zijn krammen en op een loepzuivere assist van Rutger werkt hij de 2-2 binnen. De inspanningen beginnen hun tol te eisen en Preben wordt geveld door kramp maar gelukkig is de medische staf paraat en het wonderwater brengt heling. Een vrijschop van Dender gaat ondertussen naast en in de slotfase het is het Jens die Preben een assist geeft en diezelfde Preben zet met een onhoudbaar schot de 3-2 winstcijfers op het bord. Wat een doelpunt. Een vrijschop van Lembeke gaat nog over de achterlijn en de wedstrijd eindigt met een gevaarlijke situatie van Dender maar er volgt geen doelpunt.
Wedstrijd gespeeld en met deze eindcijfers is de situatie zeker niet hopeloos. Volgende week naar Dender waar we jullie steun terug zullen nodig hebben en niet te vergeten zondag belangrijke wedstrijd tegen Lokeren voor de reguliere competitie. Supporters, een laatste inspanning voor deze 2 laatste wedstrijden, we rekenen op U.
Etienne Van De Veire
Mocht u denken dat Lovendegem forfait heeft gegeven, dan even mis want onze jongens stonden terug op scherp ondanks de opeenvolgende wedstrijden met nochtans een aantal spelers in de ziekenboeg.
 
Nochtans was de start niet zo schitterend met opvallend veel middenveldspel langs beide zijden en we komen zelfs goed weg wanneer een schot van Lovendegem op de onderkant van de lat komt (oef). Maar langzaam aan komen we meer en meer in de wedstrijd en wanneer op minuut 13 Jelmer met gemeten pas Ryan bereikt is het zowaar 0-1. Een slecht getrapte hoekschop van Lovendegem is het antwoord op onze voorsprong. Twee minuutjes later een vrijschop van Lembeke die echter over belandt. Maar 3' voor affluiten van de 1e twintig geeft Ryan assist op Chesney die de verdediging eraf loopt en de 0-2 staat op het bord. Drie minuutjes ver in de tweede periode ziet Preben de thuisdoelman uit zijn doel en probeert van ver (schot over). Jelmer dwingt een hoekschop af in de 8e minuut maar terug net niet volgende keer beter. Arne dwingt een vrijschop af en het is Brecht die in de rebound met een prachtig geplaatst schot de thuisdoelman verslaat: 0-3. Preben neemt nu een vrijschop voor zijn rekening vanop zo'n 22m maar die belandt net naast de thuiskooi. Een hoekschop van Lovendegem wordt door Brecht weggewerkt en wanneer Maurits op vrijschop Jens bereikt, kopt deze nipt naast. We gaan naar de rust met een geruststellende tussenscore.
 
Een vrijschop in de 6e minuut vanop zo een 17m wordt door Brecht naast geplaatst en een enig mooie aanval van Jelle die zich vrijspeelt en niet zijn eigen kans gaat maar een voorzet geeft, had meer verdiend. Maar uitgesteld is niet verloren wanneer diezelfde Jelle Arne bereikt die meedogeloos afwerkt na een slalom door de verdediging: 0-4. De druk van Lembeke neemt stelselmatig toe en Arne besluit nu iets te zwak op doel. De passing wordt nu iets onzuiverder en wanneer Jelmer zijn geplaatst schot op een verdediger van Lovendegem afketst, is het stilaan tijd voor de laatste 20. Lovendegem start met schot op doel maar gaat over en ook een hoekschop van de thuisploeg brengt niets op. Een open kans voor Ryan wordt door Jens gerecupereerd en de 0-5 staat op het bord. Lovendegem blijft voetballen en proberen met een vrijschop die ver over belandt en wanneer de concentratie een beetje wegebt is er nog onze doelman Nathan die in de 14e minuut zijn doel ongeschonden houdt. Terug een vrijschop van Lovendegem die over vliegt. Met een reuze-redding van Nathan (op uitbraak van Lovendegem) die zijn nul op het bord houdt, gaan we naar het einde van de wedstrijd.
 
Nu (school)vakantie en genieten maar en hopelijk de terugkeer van onze gekwetsten voor de resterende belangrijke wedstrijden.
 
Etienne Van De Veire

Wat is voetbal toch een mooie maar toch zo een onvoorspelbare sport. Twee wedstrijden terug zaten we in zak en as en plots op deze mooie lenteavond komt de kentering. Ondanks nieuw geblesseerden (Victor en Stef), maar ook met Preben en Jens terug alsook Chesney VB die zeker de man van de wedstrijd mag genoemd worden met 4 goals en 1 assist waaronder een echte hattrick. We zouden immers waakzaam moeten zijn tegen een gemotiveerd en opgenaaid Merelbeke.

Maar dat was zonder de waard gerekend, want pas gestart geeft Preben assist aan Chesney VB en de 0-1 staat op het bord na 10 seconden spel. Nog maar 2 minuutjes later op vrijschop lost de thuisdoelman de bal maar net niet. Het festival Preben / Chesney VB zet zich door en 0-2 na 4 minuten spelen. Merelbeke steekt dan toch ook eens de neus aan het venster en dwingt een hoekschop af die echter niets oplevert. In de 8e minuut zet Chesney VB door op de thuisdoelman en zowaar 0-3. Merelbeke bakt er niets van en onze defensie is baas over de hele lijn. Wanneer ook Quinten zijn duit in het zakje doet met een prachtig doelpunt op aangeven van een gedreven Linus (die speelt alsof zijn leven ervan afhangt) en 0-4 aan het einde van de eerste 20. Is de wedstrijd gespeeld of niet? Drie minuutjes ver en terug assist van Preben op Jens en zowaar 0-5. Ook Merelbeke komt nu tot scoren: 1-5. Een terugspeelbal op Gilles brengt onze doelman in de problemen en we komen nog goed weg door wegknallen van onze verdediging. Het klop- en smijtwerk van Merelbeke brengt ook geen zoden aan de dijk en het spelpeil daalt zienderogend en we gaan rusten met een geruststellende 1-5.

Doelman Gilles brengt in de derde twintig minuten een geweldige redding en Jens met lovenswaardige poging net niet. Merelbeke komt iets meer in het spel maar Gilles staat terug pal en werkt weg. Wanneer Arne teruggefloten wordt wegens vermeend buitenspel gaan we naar het laatste kwart in. Het holder-de-bolder-voetbal van Merelbeke dat nog steeds veel grinta vertoont maar niets opbrengt. Een assist van Jelmer op de bol van Rutger had meer verdiend. Een goed leidende scheids had ondertussen een paar gele kaarten uitgedeeld voo Merelbeke met als gevolg een terechte rode kaart voor een thuisspeler. Drie minuutjes voor tijd is Gilles terug onze redder in nood. Een prachtaanval van Merelbeke levert geen doelpunt op daar Jelmer (bijzonder gedreven) op de lijn wegwerkt. En vooraleer de wedstrijd wordt afgefloten assisteert Chesney VB onze Jens welke onverbiddellijk de eindcijfers vastlegt 1-6.

We mogen gewagen van een goede prestatie van de ganse ploeg zonder hiaten of verzwakking. Proficiat en op naar de halve finale tegen Dender. Niet vergeten zaterdagnamiddag naar Lovendegem waar we onze titelkansen (hoe klein ook) zullen verdedigen met hand en tand.

Etienne Van De Veire

Dat het tegen dit gerenommeerde Ninove geen sinecure zou worden, stond in de sterren geschreven, en zeker nu de ploeg geteisterd wordt door allerlei kwetsuren en andere kwaaltjes: Matthias out, Jens en Preben buiten strijd, Eran gekwetst, wat hangt er nog boven ons hoofd? En dit natuurlijk tijdens de weken van de waarheid. Men zou zich voor minder de haren uit de kop trekken, maar  toch, deze campagne "al of niet met de titel" mag dan ook wel positief genoemd worden gezien er waarschijnlijk wel enkelen op de drempel van de doorbraak (???) staan.

Vandaag echter met een vertimmerd elftal op de mat en met Gilles (U15) in doel die ondanks zijn slippertje een sterke partij keepte. Het was dan ook Ninove dat het heft in handen nam en wij moesten in de beginfase het spel ondergaan. Onze keeper redt ons in de 12e minuut en voorkomt de vroege achterstand. Via Arne krijgen we een halve kans daar de bezoekende doelman zijn doel verlaten had en Arne die van ver zijn kans waagde echter de keeper kan nog pakken. Op minuut 17 krijgen we het deksel op de neus met een geplaatst afstandsschot van 20 m, prachtgoal van Ninove en zeker niet onverdiend. Het 2e kwart vertoont veel middenveldspel en een prachtvoorzet van Roy op Jelmer in de 7e minuut belandt naast het doel en ook een vrijschop van Jelmer brengt geen aarde aan de dijk. Een open doelkans wordt afgeblazen door de ref wegens vermeend buitenspel (bal kwam van een speler van Ninove) dus terug niets. We komen meer in de wedstrijd en ook een vrijschop van Stef levert niets op en wanneer Dante een reuzenkans mist begint de twijfel in onze rangen te sluipen. Met vrijschop van de bezoekers die ver over belandt, gaan we naar de rust.

Ninove start met open kans maar besluit voorlangs. Via een dubbele hoekschop van Brecht en geharrewar in de strafschopzone besluit Victor op de achterkant van de winkelhaak. De druk van Ninove neemt toe en in minuut 12 komen we goed weg wanneer Eddy zijn interventie mist (oef). We hoeven niet veel meer te noteren daar we constant onder druk komen te staan doch echter zonder de voorsprong van Ninove uit te diepen en zelf geen kansen te scheppen. Bij de herneming brengt ook een vrijschop niets op en 2 minuutjes later heeft Jelmer zijn vrijschop te weinig kracht om gevaarlijk te zijn. Een trekfout van Emiel levert hem een gele kaart op en de daaropvolgende vrijschop levert voor Ninove ook niets op. Drie minuutjes later houdt Gilles zijn doel schoon en voorkomt een (gemaakt) doelpunt. Op vrijschop van Ryan komt Ninove goed weg. Wanneer Gilles de bal door de handen laat glippen is het hek van de dam (spijtig na zo een dijk van een wedstrijd, maar het komt bij iedere doelman wel eens voor). De pionnetjes worden verplaatst en Rutger gaat zijn kans maar mist jammerlijk met schot op de bezoekende doelman. Een goaltje hadden we wel verdiend en wanneer alles op de aanval wordt gezet krijgen we nogmaals het deksel op de neus: 0-3, zware verliescijfers. Waarschijnlijk verloren we deze wedstrijd tegen de toekomstige kampioen, maar zolang er leven is, is er hoop. Hopelijk komen een paar gekwetsten terug voor de zware verplaatsing naar Merelbeke waar de 3-1 moet verdedigd worden voor de terugwedstrijd van de JeugdCup. Supporters, woensdag allen naar Merelbeke waar de eer van onze club moet verdedigd worden om het toch nog een rondje verder te schoppen.

Etienne Van de Veire.

Zwarte zondag voor onze jongens op het veld van Aalter wat niet alleen voor de uitslag geldt maar door het verloop van de wedstrijd gecatalogeerd moet worden als een echte non-wedstrijd die eindigt in mineur en die wel eens zou kunnen beslissen over het verdere verloop van deze campagne en eventueel beker-wedstrijd(en).
We gaan van start op het A-terrein met 1 minuut stilte voor Mathieu, spelertje van de U6. Respect van iedereen zowel op het terrein als op de tribune.
Na die minuut van ingetogenheid starten we met aanval die echter afgebroken wordt met terecht geel voor Chesney (een teken aan de wand??). Een paar minuutjes later een hoekschop van Ryan die in het pak belandt, maar niet getreurd 1' later assist van Linus op diezelfde Ryan en bingo 0-1. Weer volgt een minuut later een hoekschop van Linus die deze maal ook niets opbrengt. Maar we hebben het heft in handen. Maar nu begint ook Aalter aan zijn offensief en het is Matthias die de bal over de deklat moet werken op vrijschop van Aalter die echter via een kopbal naast belandt (we komen goed weg). Maar de stormloop van Aalter begint nu pas en wanneer de aanvaller van Aalter Jelmer klakkeloos voorbijloopt is het hek van de dam 1-1. Jelmer probeert daarna een vrijschop die echter door de keeper van Aalter gepakt wordt en in de 18e minuut komen we goed weg met een schot op de deklat. In de laatste minuut van het eerste kwart krijgen we het deksel op de neus: Matthias gaat onder een voorzet door en Aalter kopt binnen 2-1. We starten het 2e kwart met een zwak schot van Arne die door de thuisdoelman gepakt wordt en ook een nieuwe hoekschop brengt niets op. Arne zijn schot belandt eveneens naast. Vanaf nu wordt het een bereslechte wedstrijd, ieder duel wordt verloren en het zijn als vogels zonder kop die hulpeloos verloren lopen op het veld en hopeloos uit worden gespeeld. We zien de bui al hangen en wanneer Emiel een reuzekans op assist van Jelmer mist, is het hek volledig van de dam. We denken dat een bolwassing tijdens de rust wel op zijn plaats zal zijn.
We starten dan ook met een schot van Jelmer die echter ver over vliegt en ook Arne zijn vrijschop belandt naast het thuisdoel. In minuut 5 is Matthias terug de redder in nood en tipt over. Op de 14e minuut terug Matthias die de bal over duwt na vrijschop van Aalter vanop 18m (door hands van Dante) die gelukkig niets opbrengt. Dan gaan de poppen aan het dansen na rood voor Chesney. Met een man minder starten we met een schot op de doelpaal van het thuisdoel (Stef heeft brute pech) maar 2' later moet Matthias terug aan de bak en redt subliem in de korte hoek en terug een schot van Aalter gaat voorlangs. Op minuut 8 krijgt ook Victor een rode kaart aangesmeerd en we zijn nog met 9 met nog 12' te gaan. Vanaf nu worden we overspeeld en op de elfde minuut gebeurt het onvermijdelijke: 3-1. Wanneer onze keeper Matthias de bal op Arne zijn rug uittrapt en de bal in de voeten van Aalter beland is het onverbiddelijk 4-1. En wanneer Matthias uitgeteld wordt met kwetsuur is het smachten naar het einde. Aalter verdiende winnaar van deze non-wedstrijd van Lembeke. We blijven ervoor gaan op beide fronten. Komaan LOTUS-BOYS. Zondag topwedstrijd tegen virtueel leider Ninove. Na een off-day komt misschien een top-day. Supporters allen op post want nu is jullie aanwezigheid zeker vereist bij deze wedstrijd. Etienne Van De Veire.

Deze wedstrijd was zeker niet voor hartlijders en met een gevoel van "hoe zal het hier aflopen" starten we de wedstrijd. De gedrevenheid en de inzet van onze boys werd dan ook beloond met een zege die op het scherp van de snee werd behaald en welverdiend was te noemen. We mogen ook wel vermelden dat Matthias met zijn totale verdediging een pluim verdiend en zij zeker aan de basis lagen van deze prachtige overwinning, desalniettemin een GROTE PLUIM voor de ganse ploeg die bewees dat iedereen er zijn kop kon voorleggen en dit met succes trouwens.

Merelbeke start furieus en drukt op onze verdediging. Een vrijschop brengt niets op en na mistasten van Marthias komen we goed weg. Op de 10e minuut zet Jelmer een aanval op, gaat naar de linkerhoek, geeft voorzet naar Brecht, de bal wijkt af op een verdediger en 1-0. Wie maakte de goal? De meningen bij het publiek waren verdeeld maar we staan op winst en dat is het voornaamste. Op minuut 15 reuzeredding van Matthias die de gelijkmaker voorkomt. Hevige druk van de bezoekers, onze verdedigers staan onder zware druk maar begeven niet. Bij de herneming op minuut 1 bedient Jelmer Victor maar net niet. Kort hierop is Rutger met een alerte interventie de baas over de aalvlugge aanvaller van Merelbeke. Oogstrelend is het niet daar kracht en inzet overheersen. Een inworp van Arne brengt ook geen aarde aan de dijk en de druk van onze jongens neemt toe en Merelbeke komt een paar keer goed weg. We starten het 3e kwart terug met druk op de bezoekende defensie maar het is Rutger die ons redt van de gelijkmaker. Ook een poging van Ryan is geen goed lot beschoren. Doch een paar minuutjes verder is het wel bingo: Chesney maakt de opening en geeft een heerlijke assist aan Ryan die heerlijk binnen legt 2-0 en een zucht van opluchting doorheen de supporters-rangen. Ook op een hoedschop komt Merelbeke goed weg want de bal word gekeerd op de lijn. We zien dat onze jongens groeien in deze wedstrijd want de betere kansen zijn nu voor de thuisploeg. Bij de laatste herneming neemt Merelbeke terug het heft in handen, het klop- en smijtwerk neemt toe en academisch voetbal is ver weg, maar dat zal ons worst wezen. Op hoekschop zijn we getuige van ons 1e hoekschop-doelpunt tijdens dit ganse seizoen: Ryan schildert zijn gemeten hoekschop op de bol van Rutger en jawel 3-0. Wedstrijd gespeeld zou men zeggen maar het is nog Dante die met een kalme oplossing redding brengt en terugkopt op Matthias. In de 17e minuut belandt een vrijschop van de bezoekers naast het doel en in de laatste minuut krijgen we nog het deksel op de neus: 3-1. Een doelpunt dat zuur opbreekt daar er sprake was van buitenspel. We vermelden nog dat de aangeduide scheids na het 2e kwart geveld werd door rugpijn en vervangen werd door iemand uit eigen rangen en die zeker niet zal doorgaan als thuisfluiter aldus de versie van de Merelbeekse supporters. In de terugwedstrijd zal zeker moeten geknokt worden om de volgende ronde te bereiken. Maar een tussendoortje naar Aalter op zondagmorgen is ook niet van de poes en we weten ook dat ginder geen puntjes weggegeven worden. Supporters in deze moeilijke eindfase hebben we zeker UW steun nodig, dus allen op post want de laatste loodjes wegen het zwaarst.

Uitstekend lenteweertje, aangename temperatuur en spelen op terrein 1 wat moet er nog meer zijn om een wedstrijd tot een goed einde te brengen en alzo de puntjes thuis te houden. We mogen stellen dat het een genietbare partij werd, de cijfers laten uitschijnen dat het een makkie was maar niets was minder waar. Matthias was terug in grote doen en hield zijn netten ongeschonden, met o.m. een strafschop die hij uit het hoekje haalde.
 
Bij de start van de wedstrijd nemen we onmiddellijk het heft in handen maar Arne heeft slechte controle en laat de bal van de voet springen, kans weg. Maar niet getreurd: diezelfde Arne geeft een ultieme assist aan Quinten die onverbiddelijk binnenschuift; 1-0 en we zijn 6' ver. Twee minuutjes later krijgt Preben een (lichte) duwfout binnen de 16 en jawel een terechte strafschop en diezelfde Preben knalt de bal onverbiddelijk binnen en 2-0 is een feit. We zijn 8' ver en de wedstrijd lijkt gespeeld. Lembeke heer en meester en terug is Arne er terug met een prachtaanval maar terug net niet. Wanneer de bezoekende doelman zich verkijkt, kan ook Victor geen gebruik maken van de blunder. Met een aanval via Quinten naar Ryan die Eddy bereikt maar zijn schot gaat over. Na het einde van het 2e quarter 2-0 en afgewerkt aan 50 %, HET KAN BETER. Bij het begin van de 2e 20' Chesney net niet op aangeven van Eddy en vrij kort daarop assist van Preben naar Ryan die jammerlijk over besluit. Na 10' wordt een doelpunt van Eddy onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel van een nochtans goed leidende scheids. Zowaar, we zij 32' ver en Matthias moet op al zijn kunnen beroep doen en bokst de bal oordeelkundig uit zijn doelvlak. We ondergaan nu een beetje het spel van de bezoekers en terug moet Matthias de meubels redden. Net voor het afsluiten van het 2e kwart ontbindt Preben zijn duivels en met een individuele inspanning werkt hij subliem af: 3-0.
 
Na de herneming mist Jens op de 1e minuut zijn kopbal en de stand blijft ongewijzigd. Een hoekschop van Stef wordt door Emiel op de lat gekopt en in de rebound belandt het schot van Victor net naast. De druk van onze jongens neemt toe maar verder dan een paar hoekschoppen raken we niet. En dan totaal onverwacht (en onterecht) een penalty voor Melsele die echter uit de benedenhoek wordt geranseld door Matthias. Tijdens het laatste kwart komen we iets minder aan de bal maar toch krijgt Victor nog een kans maar mist jammerlijk (hopelijk spaart hij de doelpunten tegen woensdag), terwijl Arne op assist van Quinten de 4-0 op het scorebord zet. 3' later hoekschop Melsele en terug Matthias die redding brengt. De 3 punten terug binnen en we blijven de klassering aanvoeren. Zondag een zware verplaatsing naar Aalter maar eerst nog WOENSDAGAVOND de Cup-wedstrijd thuis tegen Merelbeke tot een goed einde brengen.
SUPPORTERS ALLEN OP POST, we zullen jullie nodig hebben.
 
Etienne Van De Veire.
Met nog altijd een paar mensen in de ziekenboeg, een Barca-reiziger die in laatste instantie toch aanwezig was (top !) en een inderhaast opgeroepen Jelle die met broer Stef in de selectie was opgenomen om een last-minute gemelde afwezigheid op te vangen, stond de moeilijke verplaatsing naar Zelzate op het programma. Er waren geruchten dat Zelzate niet meer gemotiveerd was en zo zijn (ster)spelers naar de beloften verwezen had maar niets was minder waar want 't was tegen Lembeke en natuurlijk stond hun volwaardige U17prov tegenover ons en super gemotiveerd (wat trouwens hun goed recht was).
Het was dan ook de thuisploeg die in de beginfase het laken naar zich toe trok. Na 6' neemt Lembeke toch een hoekschop voor zijn rekening maar helaas ook deze keer loopt het op een sisser af (voor wanneer het 1e hoekschopdoelpunt dit seizoen?) Een paar minuutjes later geeft Ryan een schitterende assist aan Victor die heerlijk binnen knalt 0-1. Maar twee minuutjes later krijgen we het deksel op de neus: een raid van een Zelzaatse speler dwars door onze verdediging en o wee 1-1 (en ze stonden stil en keken er naar). We proberen ons te herpakken met iets meer druk doch zonder echt doelgevaar en bij het afsluiten van het eerste quarter komen we nog goed weg op een hoekschop van Zelzate. Bij de herneming voeren we de druk iets op en Arne besluit op de thuisdoelman. Ook een vrijschop van Zelzate strandt op onze Matthias. Matige tweede kwart die besloten wordt met een raid van Jelmer die Rutger assisteert maar diens schot vliegt nipt over.
 
Zelzate komt nog meer gemotiveerd uit de kleedkamer en na geklungel in onze verdediging moet Matthias de bal over de hoofden heen wegboksen (goede interventie). Ook het kanon van Victor is slecht afgesteld. De inbreng van Preben brengt nog niet onmiddellijk aarde aan de dijk maar toch is de recuperatie nu veel beter. Het is diezelfde Preben die met een open kans op de thuiskeeper besluit. Ook Chesney krijgt een dot van een kans maar ook nu is de keeper paraat. Toch 2 grote doelkansen die we de nek omwringen. Daarna is het Matthias die plat moet gaan op een poging van Zelzate. Een vrijschop van de thuisploeg vanop een 30m loopt op een sisser af. En dan een misser in de thuisverdediging en Victor (terug hij) is er als de kippen bij om deze flater af te straffen: 1-2. Met een goede actie en controle van Chesney die in hoekschop verwerkt wordt, gaan we het laatste kwart in. Van onze kant zien we nu iets meer balbeheersing en Zelzate schakelt over op de lange bal dit gaat echter niet ten goede van het geleverde spelpeil. Wanneer Victor nog eens zijn duivels ontbindt maar helaas met de bal over de doellijn belandt, komt Zelzate opnieuw goed weg. Nog eenmaal is Matthias de redder in nood en wanneer Preben uitbreekt maar bij de trui wordt getrokken, is het tijd om de gele kaart boven te halen. Ook Dante ontsnapt niet aan een geel kartonnetje wanneer hij de scheids attent maakt (maar misschien iets te overtuigend) op een onsportieve daad (spuwen in het gezicht) van een tegenstander .....
 
Wedstrijd ten einde en al bij al verdiende overwinning voor onze jongens. We willen erop wijzen dat we woensdagavond een Cup-wedstrijd om 19u30 spelen op het veld van Merelbeke. Volgens onze KENNERS wordt het geen sinecure.
Supporters allen op post om onze kleuren te verdedigen.
 
Etienne Van De Veire
De uitgestelde wedstrijd op het veld van Melsele kon en mocht op deze 1e dag van de krokusvakantie niet tot verliescijfers leiden. Alhoewel, met nog een paar jongens in de ziekenboeg en enkele vakantiegangers was het timmeren om een echte provinciale ploeg samen te brengen.
Met een paar verschuivingen onderling op aangeven van trainer Yves kon de wedstrijd van start gaan en wel met druk van onze jongens want reeds in minuut 2 kan Jens uithalen maar de thuisdoelman pakt. Drie minuutjes later geeft Jelmer assist aan diezelfde Jens en deze werkt heerlijk af: 0-1 en we zijn pas 6 minuutjes ver. Nog eens 3 minuutjes later komen we goed weg na slordig balverlies en Melsele schiet nipt over. De laatste tien minuten van het eerste quarter hebben weinig om het lijf en slechte passes zijn schering en inslag, hopelijk is het 2e kwart beter. Maar het is terug Melsele dat de neus aan het spreekwoordelijke venster steekt en Matthias is genoodzaakt de bal in hoekschop te duwen en zo loopt de aanval van de thuisploeg op een sisser af. De 8e minuut krijgt Ryan een uitzonderlijke bevlieging, hij jongleert met de bal in een kluwen van spelers maar de halve omhaal gaat net langs de verkeerde kant van de doelpaal buiten (dat noemt men pech hebben). Maar 1 minuut later is het wel raak: Matthias bereikt Jens met een verre uittrap en deze verschalkt de verdediging en bingo 0-2. Langzaam aan ziet het er beter en beter uit en wanneer Preben de plaatselijke verdediging op een foutje betrapt, is diezelfde Preben er als de kippen bij om onverbiddelijk de 0-3 op de bordjes te zetten. Wedstrijd gespeeld zou men zeggen maar wie zou de pronostiek binnenrijven dat was nog de hamvraag?
 
Bij de start van het 3e kwart is terug Jens ontsnapt en komt alleen voor de thuisdoelman die echter meesterlijk redt. Maar niet getreurd, Preben op zo een 30m van het doel ontfutselt de bal van de verdediging en na een rush heerlijk afwerkt 0-4. Een aangeschoten bal op de arm van Rutger gaat op de penaltystip maar de doelpaal brengt redding en zo blijft de 0-4 op het bord. Met nog een vrijschop van Melsele die naast het doel belandt, gaan we het laatste quarter in. Dit begint met een prachtige collectieve aanval die echter tot niets leidt en ook een vrijschop vanop zo'n 20m strandt op de muur. Daarna uitbraak Quinten, geeft assist aan Jelmer maar diens gekraakte schot wordt door de thuisdoelman gepakt. De druk van onze jongens neemt toe en ook de poging van Quinten wordt geneutraliseerd door de thuisdoelman. Ook Rutger ziet zijn vrijschop net over het doel verdwijnen. De combinaties zijn daarna wat weg en de verre doelpogingen brengen geen aarde meer aan de dijk. Met nog een doorbraak van Jelmer die zijn schot nipt naast het doel ziet verdwijnen en een vrijschop van Melsele die nog een hoekschop afdwingt maar tot niets leidt, komt een einde aan deze partij.
Zaterdagnamiddag zware uitwedstrijd naar Zelzate, supporters allen op post, we zullen jullie nodig hebben. Wedstrijd om 16u.
Etienne Van De Veire
Deze topwedstrijd (de nrs 1 en 2 tegen elkaar) bracht uiteindelijk niet wat ervan verwacht werd. Veel middenveldspel met slordige passing leidde niet tot een hoogstaande wedstrijd. Alhoewel Lokeren reeds na 5' een hoekschop afdwong die tot niets leidde en ook onze jongens een corner afdwongen slechts 1' later maar ook wij vingen bot. Op de 8e minuut en in de mist -die meer en meer kwam opzetten- geeft Ryan assist aan Victor en deze werkt heerlijk af: 0-1 is het verdict  Een hoekschop van Lokeren strandt op de bolle van Dante en 't gevaar is geweken. Ook Jens waagt een schot en in de rebound levert Preben een te zwak schot af om echt gevaarlijk te zijn. We constateren dat de lange pas niets opbrengt en ook de passing is onzuiver en met een vrijschop van Lokeren die Matthias uit de goede baan duwt, sluiten we de eerste 20 af. Het 2e quarter neemt Lokeren het heft in handen zonder echter gevaarlijk te zijn. Lembeke komt nu ook meer in de wedstrijd maar het valt op dat beide doelmannen bijna werkloos waren. Met een hoekschop van de thuisploeg gaan we naar de rust.
 
Na de herneming komt Lembeke iets meer gedreven uit de kleedkamer en na terug een hoekschop (waar we er echt niet in slagen eenmaal te scoren) besluit Jens drie minuutjes later op de thuisgoalie. Terug op corner kan de Lokerse keeper in 2 tijden de bal bemachtigen en ook Emiel slaagt er niet in zijn schot te plaatsen zodat de stand niet verandert. Een handsspel levert Lokeren een vrijschop  op maar Matthias is bij de pinken en duwt de bal uit de verste benedenhoek. Met nog 5' te gaan, neemt Lokeren terug een vrijschop van aan de zijlijn maar ook dit levert niets op. We verwachten nog beter voor de laatste 20. En we starten met een actie van Jens die op een sisser afloopt. Dan krijgen we het deksel op de neus: een Lokerse speler die niet aangevallen wordt en dus door het centrum de bal onhoudbaar binnenkegelt 1-1. Lokeren komt meer in de wedstrijd en met de hulp van de scheids die telkens de vermeende fouten in het voordeel van de thuisploeg meegeeft (t'zijn de kleinigheden die het doen). Twee minuutjes later dé pech van de wedstrijd voor Preben  wiens vrijschop snoeihard uiteenspat op de binnenkant van de doelpaal, Lokeren komt hier goed weg. Via een uitbraak van Jelmer die Jens aanspeelt maar de thuisgoalie pakt. En wanneer we op de laatste minuut een flagrante penalty door onze neus geboord zien en bestraft worden met een onterechte schwalbe op Victor die ook nog een gele kaart aangesmeerd krijgt voor reclameren (man man man).
Einde wedstrijd waar toch 1 puntje gesprokkeld werd op verplaatsing bij het gerenomeerde Lokeren. Volgende week inhaalwedstrijd op en tegen Melsele en wel op zaterdagnamiddag.
Supporters allen op post om onze jongens tijdens dit kleine dipje aan te moedigen.
Etienne van de Veire.

Na de heenwedstrijd voor de Jeugdcup van vorige woensdag op Meldert (0-7 winst) krijgen we de zondag erop ditzelfde Meldert op bezoek voor een bis-wedstrijd.

De wedstrijd is amper een paar minuutjes bezig wanneer Victor de kans mist om te openen. Twee minuten later na fout op Jelle loopt de vrijschop van Chesney op een sisser af. Onzuiverheid in de passing leidt tot steriel middenveldspel en een minieme kans van Victor wordt in de kiem gesmoord. Toch is er licht in de duisternis via de gebroeders Pauwels met een sublieme Jelle die na een enig mooie actie de assist geeft aan Victor die onverbiddelijk binnenknalt: 1-0. Ook Stef blijft niet achter met een mooie vrijschop vanop ongeveer 17m doch de bezoekende doelman is wakker. We starten furieus in het 2e quarter met een poging van Eran in de 2e minuut maar terug redt de bezoekende doelman die trouwens aan een reuzepartij bezig is. Twee minuutjes later -geloof het of geloof het niet- terug Jelle die vanuit de kluts de 2-0 op het bord zet. Ook Matthias moet bij de pinken zijn om zijn netten te vrijwaren. Dan terug Jelle die zijn schot in hoekschop ziet gaan maar de hoekschop van Stef loopt op een sisser uit. Kort daarop de kans voor Meldert maar gelukkig schiet de aanvaller (alleen voor doel) huizenhoog over. Ook de goalie van Meldert komt goed weg wanneer Victor zijn schot over ziet gaan. Twee minuutjes vóór tijd lukt Matthias boven de hoofden heen een redding om U tegen te zeggen. Met nog een hoekschop van Meldert gaan we de pauze in.

Na de koffie starten we terug met een hoekschop die tot niets leidt en balverlies in onze rangen kan ook geen soelaas brengen voor de bezoekers. Lander zijn schot wordt geweerd door de keeper en ook Victor zijn schot wordt gepareerd. We constateren dat de passing van onze jongens niet zo zuiver is zodat Meldert meer in de wedstrijd komt echter zonder groot doelgevaar. We mogen nu wel de uitstekende wedstrijd van Jelle eens in de verf zetten die nu een welverdiend 4e kwart mag gaan rusten (goed zo man). Meldert start het vierde quarter met een hoekschop maar zonder resultaat. Victor zet nu subliem 2 man in de wind maar het eindschot bereikt niet het beoogde doel. Toch is het nog niet gedaan, Victor ontbindt zijn duivels, zet terug 2 à 3 man voor schut en bingo: 3-0. Tot slot moet Matthias in 2 tijden zijn doel vrijwaren en de clean-sheet is gelukt.

We onthouden dat Jelle en Rutger de uitblinkers waren van deze sportieve wedstrijd die verdiend gewonnen werd door onze Lembeekse U17.

Etienne van de Veire.

Verrassende uitslag bij het verre Meldert in het land van Aalst. De plaatselijken hadden immers vorig jaar de Cup gewonnen (zij het bij de U15) en deze zelfde 1e jaars U17 waren nu aan de beurt tegen onze U17 LOTUS-BOYS.
 
We keken onze ogen uit de kop (weeral) toen we deze voetbaltempel en zijn accommodatie in ogenschouw namen. Wat moet het een weelde zijn om hier de voetbalstiel te leren, uitstekend kunstgrasveld met maximum afmetingen en een zittribune om gans het Meetjesland te huisvesten. Wat een luxe. Maar onze jongens lieten het niet aan hun hart komen. Met nog altijd 3 titularissen in de ziekenboeg werd werkelijk furieus gestart. De 1e aanval en meteen bingo: Preben assisteert Chesney en de 0-1 staat op het bord, wat zijn we wakker deze keer. We drukken door maar ook de thuisdoelman staat niet te slapen en pakt een schot van Jens. Ook een vrijschop van Jelmer vanop zo'n 18m levert niets op. Dan krijgen we een individuele actie van Victor, maar die kiest voor de voorzet ipv zelf zijn kans te gaan en de prachtige aanval krijgt niet waar het recht op had. Volgende keer beter. Nu is het de beurt aan Jens om Victor meesterlijk te assisteren en pats 0-2. Het loopt als een liertje van een cent. Nu komen we eens goed weg bij een misser van Matthias maar de aanvallers van Meldert zijn niet alert genoeg om tegen te scoren. En met een raid over de flank van Jelmer die Chesney vindt maar over kopt, sluiten we de 1e twintig af met een oververdiende 0-2. Terug zijn we aan zet bij de herneming want Jens komt alleen voor de thuisgoalie maar deze redt subliem. Op minuut 7 moet Matthias op al zijn kunnen beroep doen om zijn netten schoon te houden en in 2 tijden lukt zijn prachtige interventie. Nu krijgt Jens een open kans maar geen doelpunt  en ook de vrijschop van Stef loopt op een sisser uit. Nu is het de beurt aan Brecht die een assist levert aan Ryan die de 0-3 op het bord prikt. Wedstrijd gespeeld zou men zeggen, maar niets is minder waar want Victor is nu via de rebound aan de beurt 0-4 en ook Jelmer zet nog eens door en geeft een wondermooie assist aan Victor die de 0-5 niet mist.
Twee minuutjes na de herneming geeft Jelmer assist aan Rutger en met een heerlijke lobbal neemt hij de plaatselijke goalie te grazen (wat een wedstrijd leveren die aanvallende verdedigers af). Nog is het feest niet gedaan want Victor (in goede doen) zet de uiteindelijke eindcijfers op het score-bord na een individuele inspanning. Op een vrijschop van Meldert toont Matthias ook zijn kunnen nog eens en houdt alzo zijn netten ongeschonden. Het laatste kwart lijkt er een beetje te veel aan alhoewel Preben tot 2 maal toe zijn actie gestremd ziet door de doelman. Ook Eddy speelt zich prachtig vrij in de zestien maar terug is de doelman van Meldert de redder in nood voor zijn ploeg. Met een hoekschop via Dante over gekopt en nogmaals een actie van Preben waar de keeper terug paraat is en Matthias die met een reuze-redding de clean-sheet op het bord houdt en het tegendoelpunt verhindert. Terugwedstrijd overbodig en de mogelijkheden om te experimenteren liggen voor de hand.
PROFICIAT LOTUS-BOYS en volgende tegenstander -geloof het of geloof het niet- jawel terug MELDERT voor de bis-wedstrijd zondag. Supporters allen op post. Etienne Van De Veire.
 
Een wedstrijd tegen het gerenommeerde Lovendegem is telkenmale geen sinecure. Ook deze keer was het geen kattepis om de bordjes naar onze kant te doen overhellen: bloed en tranen werd gezweet om de 3 puntjes thuis te houden, weliswaar niet door het betere spel van Lovendegem maar door een non-wedstrijd van onze jongens.
 
Nochtans schitterend gestart met een hoekschop van Ryan op de bolle van Dante maar deze kopt over. Ook Emiel waagt een poging van ver doch zijn schot vliegt over. Daarna breekt Jelmer uit maar de bezoekende doelman pakt zijn te zwakke schot. Lembeke drukt en via Lander gaat het schot van Ryan over. Daarna gevolgd door een combinatie Jelmer-Ryan-Lander die net naast het bezoekende doel belandt. Lander geeft vrijschop maar Dantè besluit in het pak. We zijn 17' ver en handspel binnen de 16 en natuurlijk Preben die de 1-0 op het scorebord brengt. Het mag gezegd dat onze beide flankverdedigers Rutger en Jelmer goed bezig zijn om het met een cliché uit te drukken. Bij de herneming mist Chesney op assist van Jens. Lembeke drukt maar het middenveldspel primeert en ook een assist van Preben op Jens brengt geen aarde aan de dijk (kopt over). Op minuut 10 mist Matthias zijn interventie niet en houdt zijn netten ongeschonden op een hard schot, wat een tussenkomst. Jens bedient opnieuw Chesney maar terug over. Jelmer wordt neergehaald in de 16 maar de ref doet alsof zijn neus bloedt en wuift alle reclamaties weg. Opnieuw Jens Chesney maar de bezoekende doelman is bij de pinken. En dan net voor het affluiten van het 2e quarter geeft Preben assist aan Jens die de 2-0 prachtig afwerkt.
 
Na de koffie starten we terug met een hoekschop maar dit loopt op een sisser af. Druk van Lembeke en via Jelmer die terug een hoekschop uit de brand sleept maar uiteindelijk niets oplevert. De kwaliteit van het geleverde spel gaat er niet op vooruit en aan mooie combinaties komen we niet meer toe. Ook Matthias tast naast (de koude en weinig werk zijn waarschijnlijk de oorzaak, maar niet getreurd de 2-0 blijft). Bij de start van de laatste 20' lukt Lovendegem de aansluiter, Matthias twijfelt en de 2-1 is een feit. Drie minuutjes later besluit Victor naast, kans weg en ook Jelmer ziet zijn vrijschop door de bezoekende doelman teniet gedaan worden. Lembeke domineert echter zonder grote kansen en we komen goed weg bij slecht terugspelen. Het slot van de wedstrijd brengt nog een doelpunt op voor onze boys: een assist van Jens en (eindelijk) een kalm afwerken van Victor geeft ons de eindcijfers 3-1.
WOENSDAG een wedstrijd voor de JeugdCup  Het Nieuwsblad op Meldert. Supporters allen op post en hopelijk voor al onze spelers een dinsdag training om U tegen te zeggen. Ook voor de JeugdCup rekenen we op de inzet en het kunnen van de spelers.
 
Etienne.
Ninove-Meerbeke, een naam als een klok in de wielerwereld (aankomst Ronde van Vlaanderen) en nu gastheer voor onze U17Prov. We keken onze ogen uit de kop wanneer we aankwamen en het mooie terrein waarop ging worden gespeeld, bekeken: uitzonderlijke kunstgrasmat met maximum afmetingen. Wat een weelde, en dat voor de strijd om de 1e plaats want onze gastheren zijn leider en wij 1 puntje achter. Het belooft wat te worden.
 
De eerste 20' was het een min of meer gesloten wedstrijd met zeer weinig doelkansen en meestal steriel veldoverwicht van de thuisploeg. Toch moet Matthias op de 16e minuut redden met de voet en 2' later zet Jelmer een aanval op met Jens die echter verijdeld wordt  door de plaatselijke defensie. Na een mistasten achteraan moet terug Matthias op zijn kunnen een beroep doen om de 0-0 te behouden. Einde 1e quarter met de betere kansen voor Ninove. De 2e 20' starten we iets beter en komen iets meer in de wedstrijd. Vanaf minuut 10 komen we onder grote druk te staan en Matthias moet opnieuw op al zijn kunde beroep doen en met de hulp van o.m. Emiel komen we tot 3 maal goed weg, een sublieme Matthias houdt ons hier recht. We herstellen dan toch een beetje het evenwicht tijdens de laatste vijf minuten van het 2e quarter. Hoe gaan we dit doorspartelen?
 
En wat we vreesden, gebeurt bij de start van de 3e twintig minuten: twee minuutjes ver en de thuisploeg scoort. Daarna is Matthias opnieuw op de goede plaats op een vrijschop van Ninove. De plaatselijke druk neemt daarna af en onze jongens nemen het heft in handen echter zonder groot doelgevaar. We hebben wel pech wanneer een schot van Eran op de hiel van Ryan belandt na een prachtige inspanning. We besluiten het 3e kwart met een mooie actie van Preben, maar vooralsnog zonder doelpunt. De veer is nog niet gebroken en het kan in het vierde quarter nog alle kanten uit. We starten furieus met een vrijschop van Eran in de kluts maar geen echt gevaar. Eén minuutje later assisteert Preben onze Jens en jawel de 1-1. Maar dan een blunder van de ref die een speler van Ninove laat doorgaan in buitenspel en het wordt 2-1. Maar we geven niet op: nu is het de beurt aan Eran die een loepzuivere assist aflevert aan Preben die ook terug zijn doelpunt scoort en zo wordt het 2-2. Een score waar we kunnen mee leven daar Ninove iets meer domineerde.
 
De rangschikking blijft dezelfde maar wij hebben nog 1 wedstrijd in te halen, alles ligt open. Tot zondagmorgen 10u voor de thuismatch tegen LOVENDEGEM: allen op post om onze jongens aan te moedigen.
Etienne van de Veire.
Met de intrede van Koning Winter, de komst van Aalter en in de ziekenboeg 3 titularissen, zag het er terug maar benauwelijk uit om tegen het gerenommeerde Aalter de handschoen op te nemen.
 
We starten nochtans met het geloof en de inzet de wedstrijd tot een goed einde te brengen en na een studieronde van een kleine 5 minuutjes waar Aalter een hoekschop kon afdwingen die echter in niemandsland terechtkomt. Daarna onze jongens de 1e maal via Jelmer die oprukt langs links maar zijn eindschot strandt naast het doel. We beginnen meer en meer onze wil op te dringen en de bezoekende doelman komt goed tussen op een kopbal van Victor. Onze Lembeekse jongens zijn baas over het middenveld en met een assist van Jelmer scoort Victor de 1-0. De ban is gebroken want tegen Aalter is het beter dat we de 1e goal scoren, de vorige wedstrijden indachtig. Met later nog een prachtpoging maar geen doelpunt van Victor sluiten we het 1e kwart af. Furieus gestart in het 2e kwart komt Ryan alleen voor doel maar de Aalter-keeper is bij de pinken en voorkomt verder onheil voor zijn ploeg. Twee minuutjes later komen we goed weg bij een goede kans voor Aalter en Aalter voert nu de pressing maar vergeet gelukkig voor ons hun vrijschop af te werken. Ook een Lembeekse hoekschop leidt tot niets. Daarna treft Arne de deklat vanop zo 'n 25m. Kort daarop pech want Victor komt slecht neer maar gelukkig zonder veel erg.  Nu is het de beurt aan Jens om op aangeven van Victor uit zijn krammen te schieten en met een prachtig schot wijzen de bordjes 2-0. Een vrijschop van Arne (in goede doen) vliegt over en ook Jens zijn schot belandt op de parking. Rusten geblazen.
Bij de herneming is na een paar minuutjes de concentratie een beetje weg en zowaar lukt Aalter de aansluitingstreffer via een individuele poging waarbij deze speler 3 man van ons in de wind zet en Mathias machteloos moet toezien hoe Aalter zijn doelpunt maakt, 2-1. Gelukkig hebben we Jens die werkelijk bij de pinken is en in minuut 5 na een individuele poging een echt Jens-doelpunt maakt en dus 3-1. Ook Victor is nog niet aan het einde van zijn latijn want via een assist van Eran, maakt hij de 4-1. De wedstrijd wordt dan iets venijniger maar de goed leidende scheids heeft alles onder controle en de wedstrijd wordt verder netjes afgewerkt. We krijgen nog een open kans in minuut 14 en Jens is niet te stuiten en zet de 5-1 op het score-bord na falen van de bezoekende doelman. Het laatste kwart lijkt er te veel aan en na een hoekschop van Aalter en een vrije trap op onze goedgeplaatste muur is het vet van de soep. Maar 3 minuutjes voor tijd geeft Linus een pracht-assist aan Jens die zijn 4e doelpunt scoort (wat een weelde). Al bij al een voortreffelijke wedstrijd die op een moeilijk te bespelen veld werd afgewerkt en waarbij het onderste uit de kan haalden tegen deze maal een machteloos Aalter.
 
We kijken uit naar de volgende wedstrijd op het tveld van Ninove waar terug een zware en onbekende tegenstander op ons wacht. Dat is nu eenmaal het lot van onze Provinciale U17'ers. Tot zondagmorgen en SUPPORTERS we hebben U broodnodig om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.
Etienne Van De Veire.
                              

Rivaal Zelzate op bezoek bij onze LOTUS-BOYS, wat zou het deze maal geven?

We gingen hoopvol van start tegen de kanaaljongens die ons tot 2 maal toe verslagen hadden in de 1e ronde en aldus eerste eindigden in de prov reeks U17. Dus we wisten wat ons te doen stond: aanvallen, aanvallen en niet achterom kijken .... en zo geschiedde. Reeds op minuut 9 stopt de bezoekende doelman een schot van Eran en 1' later besluit Jens voorlangs. Nog geen twee minuutjes later redt de bezoekende doelman terug een poging van de bedrijvige Eran. Eindelijk op de 14e minuut is het zover: de doelman van Zelzate kan de bal niet vasthouden, Preben bij de pinken en hij werkt koelbloedig af: 1-0. Met daarna nog een gemiste kans van Eran zit het eerste quarter erop. Zelzate neemt bij de herneming de touwtjes in handen maar echter zonder groot doelgevaar. Opeens een donderslag bij heldere hemel wanneer een vermeende overtreding (?) en jawel strafschop voor Zelzate. Maar Mathias (de rots in de branding ) haalt met een grandiose save de bal uit  de rechterbenedenhoek en na een mistasten van Victor daarna is onze doelman er als de kippen bij om zijn doel ongeschonden te houden. Ook op de 16e minuut krijgt Victor een open kans doch hij mist jammerlijk. Met een hoekschop voor Zelzate die tot niets leidt is het koffie geblazen met de wetenschap dat we wel iets meer verdienden dan de 1-0.

Na de pauze starten we met een halve kans voor Zelzate, maar het is Jens die heerlijk afwerkt na een schitterende assist van Arne. Eindelijk 2-0 en de ban lijkt gebroken bij Zelzate. Kort daarop: vanuit de verdediging komt Chesney in het bezit van de bal en assisteert Eran die heerlijk binnenschiet 3-0. Maar toch is het nog niet gedaan: Zelzate zet een aanval op dwars door het centrum, niemand reageert en bingo 3-1. Een akkefietje met Jens en een paar spelers van Zelzate wordt diplomatisch opgelost door de goed leidende scheids van dienst en zo gaan we naar de laatste 20'. Vijf minuten na de herneming gaat Chesney op de solotoer en zet 3-4 man in de wind met als gevolg een duidelijke penaltyfout op de Ches die de 16 was binnen gewandeld en hopeloos onderuit werd gehaald. Voor Preben was het een koud kunstje om de strafschop te verzilveren 4-1. En ook Ryan heeft pech wanneer zijn doelpoging op de deklat uiteen spat. De wedstrijd dooft nu uit als een kaarsje en met een aanval die tot niets leidt, fluit de voortreffelijke ref het einde.

Voorwaar een deugddoende overwinning bij de start van de 2e ronde. PROFFICIAT BOYS en tot zaterdagnamiddag op het terrein van Melsele.

Etienne Van De Veire.

Ook de 4e wedstrijd tegen Drongen op een tijdspanne van goed anderhalve maand werd positief afgesloten en we mogen stellen dat Drongen te licht bevonden werd... Terug werd deze wedstrijd afgesloten met niet eens overdreven 7-0 eindcijfers.
Nochtans was de start niet zo schitterend. Alhoewel gestart met druk op het bezoekende doel en een paar hoekschoppen na elkaar met zelfs een reuzenkans, slaagden we er niet in op het bevroren veld tot scoren te komen. Het was zowaar Drongen dat het middenveld ging opeisen en onze jongens konden hun draai en keer niet vinden op deze grasmat. Gelukkig was ook Drongen niet bij machte hun betere middenveldspel te verzilveren. Gelukkig nemen we een betere start bij het 2e quarter met een 1e echt schot op doel en onmiddellijk daarop een hoekschop die spijtig genoeg tot niets leidt. In minuut 5 is Dante de redder in nood met een ultiem wegwerken na een doorbraak van Drongen. Drie minuutjes later ziet Emiel zijn poging overvliegen en ook Eran ziet zijn inspanning niet beloond worden daar zijn schot voorlangs het doel passeert. Het is Matthias die de meubels moet redden op doorbraak van Drongen waarbij hun spits alleen voor doel opduikt maar onze Matthias is wakker en de blanke stand blijft. Daarna gaan we eindelijk aan de bak want Preben ziet zijn botsbal (de verbouwereerde keeper die niet reageert) in doel belanden: 1-0 en de ban is gebroken. Dan 2 minuutjes later strafschop en na wat aandringen van de coach neemt Gaël haar verantwoordelijkheid en schiet heerlijk in de rechterbovenhoek binnen: 2-0 en haar 1e selectie bij de provinciale U17 gaat niet onopgemerkt voorbij (proficiat meid je ziet wel dat de inspanningen beloond worden hè). Ook Lander doet zijn duit in het zakje en geeft een heerlijke assist aan Eran die genadeloos toeslaat 3-0 en de 3e twintig minuten moeten nog beginnen
 
In dit 3e quarter starten we met met twee vrijschoppen en een schot van Preben dat strandt op de keeper, Drongen komt goed weg. Uiteindelijk is het Jens die na 2 pogingen binnen dezelfde fase heerlijk binnen knalt, 4-0. Ook Drongen komt via een vrijschop nog eens aan de bak, echter zonder resultaat. In de volgende fase assist van Victor die Eran bereikt en de forfait cijfers staan op het bord, 5-0. Met een kans van Jens die naast plaatst en een open kans van Victor en een 'Bruunootje' van Preben (of was het een 'De Bruyntje') gaan we naar het laatste kwart. We willen de gave beurt van Gaèl wel even in de verf zetten daar ze nu vervangen wordt en op een prachtige prestatie kan terugblikken. Reeds in minuut 5 assist van Jens en Linus die heerlijk binnen knalt: 6-0. Vier 'gewestelijke' goals + een 'provincialee goal voor Linus, een productief weekend. Lembeke is nu heer en meester en domineert de partij. Jens nog eens aan de bak maar de bezoekende keeper pakt de scherpe doelpoging. Ook nog een wilde doelpoging van Linus kan geen zoden meer aan de dijk brengen en uiteindelijk is het Victor die op assist van Jens de eindcijfers vastlegt.
Drongen uiteindelijk verslagen met 7-0, een zwaar maar niet overdreven verdict.
We vermelden de foutloze leiding van de referee van dienst die uiteindelijk niet opviel en leidde zoals vermeld uit het boekje (proficiat). Als 't anders was zouden we het ook vermelden.
 
En nu studeren en dan verdiende vakantie... Aan allen succes met de examens en hopelijk een goeie uitslag en in de 2e ronde gaan we er terug voor.
ETIENNE.
Het eigenlijke doel (de volgende ronde bereiken) was reeds in kannen en kruiken na de heenwedstrijd op Drongen (0-7).
 
Nu nog de kers op de taart zetten, was de volgende opdracht maar de stroef verlopen wedstrijd bracht niet wat er van verwacht werd. Een moeilijk te bespelen veld, slechte combinaties en passes die niet terecht kwamen, waren schering en inslag. Heen en weer tikken langs beide kanten bracht geen doelgevaar en de beide doelmannen stonden te verstijven in hun doel, ook geen emotie bij het publiek dat er als versteven bij stond... En zowaar het eerste echte doelgevaar van Preben op de 20e minuut, echt een magere oogst. Bij de herneming komen we gelukkig iets beter uit de hoek met ondermeer een hoekschop en een vrije trap van Brecht vanop zo'n 20m die echter over gaat. Maar dan toch animo in de 6e minuut wanneer Roy een heerlijke plaatsbal lukt net in het hoekje. De bezoekende doelman ziet de bal verbouwereerd net naast de doelpaal binnen gaan en dus 1-0. Vier minuten later voorkomt Mathias de gelijkmaker, ondanks de kou is hij dus bij de pinken. Het spel verbetert er niet op en Drongen eist meer en meer het middenveld op, bij ons is de swung er een beetje uit (voor zover die er al in zat...). Hopelijk krijgen we een beter 3e kwart.
 
Daarin starten we onder druk van Drongen en met een poging net naast en een hoekschop net over hebben we geen klagen. Met ook een open kans van de onzen (over) zet het knoei-en prutswerk zich verder en slepen we ons als het ware naar het einde van het 3e quarter. Terug start Drongen met doelgevaar en hoekschop maar ook zij kunnen de schrale kansen niet verzilveren. En dan ineens zonder groots te zijn, schildert Stef op hoekschop de bal bij de vrijstaande Dante die genadeloos binnen legt. 2-0 en wedstrijd gespeeld zou men zeggen. Nog geen minuut later staat de 3-0 op het bord via een prachtige individuele inspanning van Victor. In de slotminuut neemt Stef nog een vrije trap voor zijn rekening die echter geneutraliseerd wordt door de bezoekende goalie.
We onthouden enkel de winst van deze wedstrijd, wetende dat we zondag aanstaande ja ja terug tegen ditzelfde Drongen spelen voor de reguliere competitie. Dan hopelijk op een beter bespeelbaar terrein.....
Met duidelijke richtlijnen werd de aftrap gegeven op de prachtaccomodatie en het eerste terrein van thuisploeg Lochristi.
 
We kiezen resoluut voor de aanval en binnen een tijdspanne van 3 minuten een kopbal van Preben die over gaat. Maar niet getreurd, 1' later breekt Eran door maar zijn schot wordt gekeerd door de plaatselijke goalie maar Stef staat op de goeie plaats en duwt de bal binnen en de 0-1 is een feit. Voorwaar een goede start. De concentratie verslapt een beetje en de gelijkmaker komt op het bord na 10' want de verdedigers zijn niet bij de les en ook Matthias kan zijn netten niet vrijwaren van de gelijkmaker1-1. Maar weerom niet getreurd want een voorzet van Maurits komt in de voeten van Chesney (die werkelijk in goede doen is bij zijn debuut ) die heerlijk van op rechts binnen knalt 1-2. We zien een goede wedstrijd want ook Lochristi laat zich niet doen want het is Mathias die op de 16e minuut de meubels moet redden met een grootse save en alzo de 2-2 voorkomt (klasse man). Ook op de daarop volgende hoekschop komen we goed weg. Daarna weer Lembeke waarbij de druk op het thuisdoel toeneemt met schot van Victor (door de keeper geneutraliseerd) en schot van Stef maar zonder te scoren. Op het einde van de 1e 20' met een verdiende voorsprong. In het 2e quarter gaan we na enkele minuten terug aan de bak maar de ballen komen niet altijd precies aan. Er is ook een vrijschop van Lochristi en een hoekschop die wordt geneutraliseerd door Matthias. Preben forceert een individuele doorbraak maar zijn schot strandt op de thuisgoalie. Ook een prachtpoging van Stef gaat voorlangs (prachtige aanval). Daarna is het terug Stef die met een min of meer achterwaartse kopbal (met een keeper die al in zijn doel ligt ) de doellat scheert, mooie poging (verdiende beter). Zo gaan we naar de rust met terug een beter Lembeke en een doelpuntje meer zou niet misstaan hebben maar het zij zo.
 
Het 3e quarter start met vrijschop van Lochristi maar loopt op een sisser uit (gelukkig voor ons). Veel heen en weer voetballen is nu aan de orde en stilaan verliezen we iets te veel de greep op het middenveld. Maar toch op de 13e minuut lukt Preben na assist van Jens (en in twee tijden) de 1-3. Een vrije trap van Lochristi vanop ongeveer 30m wordt teniet gedaan door Matthias. Tijdens de laatste 20' begint de fysiek door te wegen en tekenen van moeheid duiken langzaam op. Alhoewel Jens Preben nog eens bedient die direct toeslaat maar zijn schot suist over en ook Jens gaat zijn kans maar eindigt voorlangs. Lochristi komt nu iets meer aan de bak en op hoek- en vrijschop staat Matthias terug op de goede plaats (schitterende wedstrijd). Jelmer moet dan met blessure even het veld verlaten maar kan hernemen. Nog een goede kans wanneer Preben Eran bereikt doch deze zijn geplaatste bal net niet tot een 4e treffer zie leiden. Ook in de laatse minuten komen we nog goed weg wanneer Matthias zijn doel verlaat en alzo een speler van Lochristi voor ons eenzame doel de poging verkwanselt.
Maar eind goed al goed, een moe gestreden elftal kan met opgeheven hoofd het terrein verlaten en de 1-3 score is niet gestolen. Een goed gevuld programma wacht voor onze U17, dus supporters allen op post voor de volgende wedstrijden, we zullen U broodnodig hebben.
 
Etienne Van De Veire

Deze uitgestelde wedstrijd eindigde in mineur voor onze Lembeekse boys. Aalter blijft voor ons een moeilijk te bespelen ploeg voor de onzen en met 1 goal tegen waren we terug de pineut. Het 2e plein van Aalter lag er niet zo goed bij (ook voor Aalter natuurlijk) maar zoals men weet zijn de onzen gevaarlijkst op een grote en goed te bespelen grasmat. Maar dat zal de tegenstrever worst wezen natuurlijk.

We starten nochtans met na 2' een hoekschop van Stef (bal achter de doellijn) en de eerste 8' bijna geen doelgevaar langs beide kanten. Ook een hoekschop van Brecht komt niet terecht. Daarna toch dé kans van de wedstrijd: vrijschop Brecht op Rutger die voor de thuisgoalie opduikt maar met een huizenhoge trap over het doel is de reuzekans verkeken (volgende keer beter). Daarna ook Jens die de tegenstander op snelheid pakt maar met een onorthodoxe controle de kans niet kan benutten. Kort daarop terug Jens die op links ontsnapt maar voorlangs besluit en op slag van het einde van het 1e kwart komen we goed weg op hoekschop van Aalter. Bij de herneming komt Aalter sterk opzetten met op de 1e minuut reeds een vrije  trap  en kort daarop een hoekschop en we staan onder druk. Ons verweer is miniem en we verlizen de duels, ook de 2e bal is telkens voor de tegenstrever. Toch ook nog voor Lembeke een kans met een uitbraak van Jelmer die zijn schot de paal ziet scheren, maar langs de verkeerde kant van de paal en kans weg. Ook een hoekschop van Roy komt niet aan. Na knoeiwerk in onze defensie komen we uiteindelijk op achterstand en onze niet-attente verdediging kan de 1-0 niet vermijden. We gaan de rust in met een 1-0 voorsprong voor Aalter maar toch hebben we nog 2 maal 20' voor de boeg.

Na de koffie starten we met een vrijschop van Linus die net naast belandt en ook de daaropvolgende hoekschop wordt door de thuisgoalie gepakt. Verder verwatert het spelpeil in het 3e quarter met weinig of geen goed voetbal als resultaat. Met een grote zucht gaan we dan ook naar het laatste quarter waar reeds op minuut één Matthias op al zijn kunnen moet beroep doen om de 2-0 te voorkomen. Op counter neemt de druk van de thuisploeg toe en op hoekschop komen we terug goed weg. We nemen verdedigende risico's en Aalter kan een aantal mogelijkheden niet afronden. Ook wij komen nog een aantal keer op het voorplan en op hoekschop van Victor kan de thuisdefensie de bal op de lijn wegwerken. Het is duidelijk dat er hier vandaag niets te rapen is voor ons. Een overwinning voor Aalter dus die de duels niet schuwden en er werkelijk voor gingen.

We kijken uit naar de volgende wedstrijden die ons te wachten staan. Kop op, we gaan we er terug voor 100 procent tegenaan, dus supporters zaterdag naar Lochristi voor opnieuw een competitie-wedstrijd.

Hoogstaande kwaliteitswedstrijd van onze gemotiveerde jongens waar hoogstandjes schering en inslag waren. De looplijnen, de driehoekjes de schitterende passen en de totale inzet van iedereen deed ons echt watertanden met een weergaloze trainer die telkens wanneer het nodig was onze jongens stuurde  en motiveerde om aldus met niet eens overdreven eindcijfers de overwinning met grote klasse binnen te halen.
 
Reeds op minuut 3 krijgt Victor een mooie kans maar de Drongense keeper komt goed tussen. Een aanval van Drongen met hoekschop tot gevolg die op een sisser uitloopt en zowaar een paar aanvallen, weliswaar ongevaarlijk, van de thuisploeg Dan beginnen onze boys onder stoom te komen met kort op elkaar 2 maal hoekschop netjes gezet door Arne en ook Rutger schiet nipt over. Rond de 10e minuut wordt onterecht een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Doch Lembeke gaat er gedreven voor en ook een éénmalig schot van Drongen valt te noteren. Op minuut 14 breekt ons Brechtje de ban door een weergaloze vrije trap vanop +-16m over de muur binnen te lepelen en de thuisgoalie voor schut te zetten:  0-1 de ban is gebroken. Bij de herneming (2e quarter) treft Stef met een loeier de deklat maar de constante Lembeekse druk neemt groteske vormen aan. Na een aanval uit het boekje Rutger-Preben-Victor kan Rutger de 0-2 binnen leggen. Daarna enkele aanvallen zonder resultaat, maar nog in het 2e quarter kan Brecht een terechte penalty in het hoekje deponeren, 0-3. Net voor het einde van het 2e quarter wringt Victor zich door het centrum en de 0-4 is een feit.
 
Na de koffie is het terug bingo: Preben bedient Victor en de 0-5 staat op het bord. Ook Lander heeft pech want zijn schot scheert de deklat. Ook Jens lukt erin op de doelpaal te mikken. In de 12e minuut Preben aan het kanon die op assist van Stef de zware 0-6 op het bord prikt. Nog is het niet gedaan want Jens (na een individuele inspanning) zet de uiteindelijke eindcijfers (0-7) op het scorebord. Na nog een vrije schop van de thuisploeg die echter niets oplevert en een redding van de thuisgoalie gaan we naar het 4e kwart. De originele verdediging gaat nu rusten met daarnaast een gekwetste onfortuinlijke Arne (die een vermoedelijke barst in de elleboog heeft opgelopen bij een onfortuinlijke val). Het vierde quarter wordt gekenmerkt door de constante druk van Lembeke (die echter geen doelpunten meer oplevert) en nog een prachtsave van Mathias die uiteindelijk zijn netten clean houdt.
Een wedstrijd om duimen en vingers af te likken en we mogen wel stellen dat de volgende ronde een feit is. We mogen wel stellen dat op een prachtig veld en een tegenstander  die geen anti-voetbal speelde, maar zijn eigen kans ging en een scheids die voetballen toeliet en een goede kwotering verdiende, ertoe leidde dat we één van de beste wedstrijden dit seizoen mochten aanschouwen.
Hopelijk tot zondag aanstaande waar we het opnemen tegen Aalter We hopen terug op een goede opkomst van onze trouwe supporters en ook in de reguliere competitie hopen we terug de 3 puntjes binnen te halen.
 
ETIENNE
Deze Meetjeslandse derby startte onder een kalm gesternte en buiten een paar ongevaarlijke hoekschoppen van onze jongens was er in het begin weinig te beleven Maar rond de 10e minuut kwam de 1e echte aanval van onze jongens maar de keeper van Waarschoot was bij de pinken. Echter 3 minuten later werd een Waarschootse  aanval hopeloos verkwanseld en komen we goed weg. Twee minuten later strandt een Lembeekse aanval op de bezoekende keeper en ook Victor slaagt er niet in een open kans te verzilveren. Al bij al zijn we de betere ploeg maar de kansen werden hopeloos verkwanseld. Het 2e quarter begint met een redding van Mathias, we komen daar goed weg... Binnen een tijdspanne van een 10-tal minuten geven we een hoekschop en een vrijschop weg echter zonder groot gevaar. Daarna is het de beurt aan Arne om een gevaarlijk afstandsschot te plaatsen maar de bezoekende goalie is bij de pinken en het gevaar is terug geweken. Kort daarna is het de beurt aan Jens en terug behoedt de Waarschootse goalie zijn team voor een achterstand.  Ook een vrijschop van Preben brengt geen zoden aan de dijk. Met een hoekschop van de bezoekers en terug een open kans van Jens gaan we met een brilscore de rust in.
 
Maar dan komt het bevrijdende 3e quarter en na niet kunnen besluiten van van Jens en Victor trekt Preben ons over de streep met de 1-0. De ban is gebroken en na een vrijschop van Waarschoot die op een sisser uitloopt volgt het kwartiertje van Eran. Een assist van Arne aan Eran, en deze is er als de kippen bij om beheerst en kalm af te werken: 2-0. Amper een paar minuutjes later vrijschop Arne en kort daarop hoekschop Stef waarop Eran (terug hi ) in één tijd overneemt en jawel de 3-0 op het bord. We zijn amper bekomen van de emoties en terug laadt Eran zijn kanon en voorwaar 4-0, met dus een echte hattrick voor Eran. Waarschoot is op 20' murw geslagen dank zij de inzet van al onze jongens. Het 4e quarter start met een gemiste kans van Preben na een flater in de bezoekende verdediging. De druk van Lembeke neemt stelselmatig toe maar scoren lukt daarna niet meer.
Woensdagavond allen naar Drongen voor de heenwedstrijd voor de JeugdCup Het Nieuwsblad. Supporters allen op post.
Etienne.
Deze wedstrijd met als inzet de koppositie in het klassement eindigde met een opdoffer ondanks de grote inzet van onze jongens. Meer in het bijzonder de blunderende scheids deden ons de das om met o.m. de 2e gele kaart van Jelmer met uitsluiting tot  gevolg deed velen (ook die van Zelzate ) de wenkbrauwen fronsen.
Nochtans startte de wedstrijd hoopgevend. Na een kans van Zelzate vroeg in de wedstrijd kwam Lembeke iets meer aan de bal en wanneer Jens via een klutsbal de 1-0 op het bord prikte, hadden we eigenlijk niet te klagen. Twee kansen van Zelzate werden (gelukkig voor ons ) stuntelig verkwanseld en een duidelijk aangeschoten bal was geen aanleiding tot strafschop. De de druk van Zelzate bleef aanhouden en nog vóór het 2e kwart wezen de bordjes verdiend 1-1. Na 3' in de herneming ontbindt Preben zijn duivels en schiet onze ploeg op voorsprong uit een bijna onmogelijke hoek 2-1. Drie minuten later besluit Jens met een open kans voorlangs en de druk van Lembeke neemt grotere vormen aan en ook Rutger mist zijn schot. In deze fase van de wedstrijd konden we onze voorsprong verder uitgediept hebben ....
 
In het 3e kwart na zowat 3' herneming schat Matrhias een (zoveelste) lange bal van Zelzate foutief in en het wordt 2-2. Zelzate neemt het heft nu terug in handen en wordt steeds vinniger. Na eerst een reuzeredding van Mathias worden we op snelheid gepakt, 2-3, en voor de 1e maal zijn we op achtervolgen aangewezen. Dan 'speelt' een blunderende scheids zich in de kijker. Bij een botsing tussen een speelster van Zelzate en haar ploegmaat moet ze met bloedende gekloven wenkbrauw het terrein verlaten en tot aller verbijstering krijgt Jelmer zijn 2e gele kaart en met 10 man moeten we verder de strijd aangaan. Langzaam aan zakken we een beetje moedeloos weg en ook de duels worden niet meer gewonnen. We beginnen aan de laatste 20'. Na 6' krijgen we een strafschop welke rustig in de hoek gelegd word door Jens, 3-3. De vermoedelijke einduitslag? Op minuut 10 hoekschop van Zelzate die gelukkig over gekopt wordt en 2' later komen we terug goed weg maar op vrijschop van Preben komt Zelzate goed weg en de Zelzaatse goalie redt de meubels. Ondanks de numerieke minderheid nemen we terug het heft in handen maar ook Zelzate krijgt nog kansen. Na een fout in onze verdediging neemt Zelzate nog een vrije trap en we krijgen het deksel op de neus via een off-side goal 3-4  binnen geduwd in de 85e minuut (speler Zelzate staat op de doellijn).
Al bij al spannende wedstrijd waar Zelzate het meeste initiatief nam en waar een blunderende scheids de hoofdrol opeiste. Tot de volgende wedstrijd.
 
Etienne van de veire