Tegemoetkoming mutualiteiten: formulieren

De meeste mutualiteiten voorzien in een gedeeltelijke tegemoetkoming in het lidgeld van een sportclub. Daartoe moet aan de mutualiteit een document worden overhandigd. Je kan dergelijk document bij uw mutualiteit vragen of je kan dit downloaden van de website van de mutualiteit.

Het document moet worden voorzien van een kleefbriefje van de mutualiteit, worden ingevuld en door een clubverantwoordelijke worden ondertekend.

Het document mag steeds aan de AVJO worden bezorgd, hij zal er dan voor zorgen dat het document zo spoedig mogelijk wordt terugbezorgd. Aan de ouders wordt gevraagd om het document zoveel mogelijk zelf in te vullen. Een volledig ingevuld document moet dan aan de mutualiteit worden overhandigd om van de tegemoetkoming te kunnen genieten.

Hieronder vindt u de link naar de formulieren waarmee u de tegemoetkoming kan aanvragen bij de mutualiteit waar u bent aangesloten.

Het kan zijn dat door wijzigingen aan de website bij de betrokken mutualiteiten onderstaande linken niet werken, maar dan kan u altijd terecht bij uw ziekenfonds zelf of via uw account in Pro Soccer Data (PSD) de formulieren opvragen.

 

------------------------------------------------------------

 

Nieuwe spelers - nieuwe jeugdtrainers

Spelers die interesse hebben om bij F.C. Lembeke te komen voetballen, kunnen steeds contact opnemen met de sportieve cel:

  • TVJO: Van De Woestijne Tom - gsm 0496/24.66.24
  • Assistent TVJO: Van Hecke Bjorn - gsm 0478/61.10.67
  • AVJO: Cox Wesley - gsm 0473/55.01.07
  • Jeugdco√∂rdinator onderbouw (U6->U11): De Koeyer Anthony - gsm 0477/65.53.42
  • Jeugdco√∂rdinator bovenbouw (U12->U17): Coolens Marc - gsm 0476/35.63.15

of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De jeugdwerking van F.C. Lembeke behaalde 2 sterren bij de door Foot Pass doorgevoerde kwaliteitsaudit, kwaliteitslabel dat geldig is voor de jaren 2019-2022.

Dit houdt in dat binnen de modaliteiten van het jeugdvoetbal, de jeugdploegen van F.C. Lembeke provinciaal voetbal zullen spelen. Bij diverse categorie√ęn zijn we op zoek naar spelers om de kernen uit te breiden.

Ook jeugdtrainers die interesse hebben om bij F.C. Lembeke aan de slag te gaan, kunnen steeds met de TVJO contact opnemen.

------------------------------------------------------------

 

Infobrochure voor ouders en spelers F.C. Lembeke

Ouders en spelers vinden praktische informatie met betrekking tot de jeugdwerking bij F.C. Lembeke in deze infobrochure. Ondermeer de gedragscode voor spelers en ouders is daarin opgenomen. Je vindt er verder de missie en de visie van de club over jeugdopleiding, informatie over de organisatie van de club (organigram), richtlijnen met betrekking tot kledij, e.d.

Klik hier om de informatiebrochure te raadplegen.

 

Verkorte versie = wegwijs voor spelers-ouders: klik hier.

------------------------------------------------------------

 

Sportief beleid - Missie en visie van de club - Speelgelegenheid 50%

 

De manier waarop we bij F.C. Lembeke de jeugdwerking benaderen op organisatorisch en sportief vlak werd uitgewerkt in een sportief beleidsplan.

Dit beleidsplan is voor de trainers beschikbaar in PSD.

Voor ouders-spelers: we verwijzen ook naar de infobrochure (zie hierboven).

------------------------------------------------------------

Fair Play - Panathlon verklaring m.b.t. ethiek in de jeugdsport

De jeugdwerking van F.C. Lembeke wil in alle geledingen van de club fair play promoten. In de infobrochure die aan de spelers wordt bezorgd, staat in dit verband meer toelichting. Ook het intern spelersreglement (zie hierboven) bevat een aantal gedragsregels op het gebied van fair play. Klik hier om het fair-play charter te raadplegen.

In het verlengde daarvan onderschrijven het jeugdbestuur en de jeugdtrainers ook de Panathlon-verklaring m.b.t. ethiek in de jeugdsport. Deze verklaring kan je hier opvragen.

------------------------------------------------------------

 

Charters voor ouders - supporters - jeugdbestuur

Binnen de jeugdwerking van de club werden een aantal gedragsregels opgesteld die er moeten toe bijdragen dat onze doelstellingen op sportief en sociaal vlak kunnen worden gerealiseerd. Dit werd geconcretiseerd in onderstaande charters:

- Charter voor ouders: klik hier.

- Charter voor supporters : klik hier.

- Charter voor het jeugdbestuur : klik hier.

------------------------------------------------------------

 

Wat te doen bij een sportongeval

Elk aangesloten lid die zijn lidgeld heeft betaald, is verzekerd tegen sportongevallen via het Federaal Solidariteitsfonds (FSF) van de KBVB.

Bij het oplopen van een sportblessure tijdens training of offci√ęle wedstrijd moet door de behandelende arts een ongevalsaangifte ingevuld worden. Dergelijk formulier is beschikbaar bij de clubverantwoordelijken of kan je vinden door hier te klikken.

Enkele aandachtspunten:

- Indien mogelijks kiné nodig is, moet dit door de arts worden aangeduid;

- De datum die de arts invult, is de datum van de eerste raadpleging;

- Vul zelf naam van de speler en de omstandigheden (datum en uur, plaats, ...) van het ongeval in;

- Bezorg het formulier ten laatste binnen de 7 dagen aan de secretaris of jeugdcoördinator samen met een kleefbriefje van de mutualiteit.

Na een tijdje ontvang je een afschrijvingsformulier dat bij volledig herstel door de behandelende arts moet worden ingevuld. Dit document bezorg je dan eveneens zo snel mogelijk terug aan de secretaris of jeugdcoördinator.

 

Volgende clubdokters kunnen geconsulteerd worden:

- Verdonck Simon: Warande 6, 9971 Lembeke, 09/329.30.86

- Cattoir Marc: Aveschoot 7, 9971 Lembeke, 09/377.81.82

- Claeys Geert : Kerkstraat 21, 9971 Lembeke, 09/377.20.51

 

Volgende clubkinesisten kunnen geconsulteerd worden:

- Meyvaert Peter, Antwerpse Heirweg 40, 9971 Lembeke, 09/328.74.02

- De Meyer Patrick, Gentstraat 72, 9971 Lembeke, 09/377.80.70

- De Vlieger Frederiek, Karrewegel 662, 9990 Maldegem, 0474/43.95.64

- Multimed: Aveschoot 8, 9971 Lembeke, 09/377.04.12

 

Andere nuttige telefoonnummers:

- H. Hart kliniek Eeklo : 09/376.04.11

- Ambulancedienst Taxi 2000 : 09/377.59.27

- Antigifcentrum : 070/245.245

 

Het volledige beleid van de jeugdwerking inzake gezondheid en prestatieverbetering kan je consulteren: klik hier.

 

Verkorte toelichting met betrekking tot blessureprevenatie

Via diverse kanalen kan informatie gevonden worden over het item ‚Äėblessurepreventie‚Äô. Wij raden onze spelers en hun ouders aan om in dit verband informatie op te zoeken (het internet). Als club vinden wij in dit verband volgende principes belangrijk:

- Zorg voor een goede opwarming, zoals bij trainingen als bij wedstrijden. Uiteraard is het de taak van de trainers om daarmee voor te zorgen.

- Zorg als ouder/speler voor een zo gezond mogelijke levensstijl. Daarmee wordt bedoeld dat de spelers voldoende rust moeten krijgen en een zo gezond mogelijke voeding moeten krijgen.

- Volg de raadgevingen op van de behandelende arts ! Een speler mag maar de trainingein (en nadien de wedstrijden) hervatten na een gunstig advies van de arts.

 

Het formulier voor spelhervatting kan hier opgevraagd worden.

 

------------------------------------------------------------